Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Maatschappelijke Stage bij uw activiteit?

publicatiedatum: za 12 mei 2018

In Woerden volgen elk jaar ongeveer 1100 leerlingen in de leeftijd van 13 tot 16 jaar een maatschappelijke stage (MaS) van 30 uur. Ze maken op deze manier kennis met het doen van vrijwilligerswerk en zich inzetten voor een ander of voor hun leefomgeving. Steeds vaker lopen leerlingen deze stage bij een (cultuur of sport) vereniging of bij een evenement of actie!

 

Het Kalsbeek College, het Minkema College, de gemeente Woerden en Welzijn Woerden trekken samen op om de MaS tot een succes te maken voor leerlingen én stagebieders.

 

Hoe is MaS georganiseerd op de Woerdense scholen?
De Woerdense scholen hebben ervoor gekozen om alle maatschappelijke stages buiten schooltijd en in de vakanties uit te voeren. Jaarlijks doen circa 1100 leerlingen een MaS van 30 uur.

 

waarom zou u stage-aanbieder worden?

Als stage-aanbieder investeert u in uw organisatie én in de jongeren: zij zijn immers de vrijwilligers van de toekomst. Leerlingen hebben vaak nieuwe ideeën en kennis in huis die u een stapje verder kunnen helpen. De leerlingen volgen de stage, die ze zelf zoeken, buiten schooltijd. Veel leerlingen oriënteren zich via de stagebank waar u uw stage kunt aanbieden. U zorgt tijdens de stage voor deskundige begeleiding en passende werkzaamheden.

 
Is het wel iets voor onze organisatie?

Als de maatschappelijke stage nieuw is voor uw organisatie heeft u misschien nog wel allerlei vragen: of de werkzaamheden wel passend zijn voor de leerlingen, wat u kunt verwachten tijdens de MaSmarkt, hoe het gaat met stagecontracten. Al uw vragen kunt u stellen aan de stagemakelaar Ellen Vossen.

Zij gaat graag met u in gesprek over de mogelijkheden van de maatschappelijke stage in Woerden. Ellen is te bereiken via e.vossen@welzijnwoerden.nl of via 06 21169074.
 
5 juni stagemarkt, doet u mee?

Op dinsdag 5 juni (19.00-20.30u) komen leerlingen en hun ouders/verzorgers naar de MaS-markt. Hier presenteren stage-aanbieders zich en kunnen leerlingen zich oriënteren voor hun stage die ze vanaf de zomervakantie kunnen lopen. U kunt u nog aanmelden als organisatie! Het filmpje geeft een impressie van de levendigheid van de stagemarkt.

 

In het filmpje HIER vertellen organisaties waarom zij enthousiast zijn over de maatschappelijke stage in Woerden.