Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Kom binnen bij het Stadsmuseum

publicatiedatum: ma 7 mei 2018

Ons eigen stadsmuseum kan alleen betaalbaar openblijven, exposities opzetten en inrichten, verzamelen wat bewaard moet blijven, aan kunsteducatie doen, activiteiten opzetten, mensen informeren en rondleiden, enz, als er voldoende mensen zijn die vrijwillig "de handen uit de mouwen" steken. Misschien iets voor U?

 

Een dagdeel en een enkele keer inspringen als "suppoost" is bijna al voldoende om een waardevolle medewerker bij ons stadsmuseum te zijn!

Graag nemen we dan ook onderstaande oproep over van onze culturele collega's.

 

Vrijwilligers gevraagd!

Stadsmuseum Woerden is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die als gastheer of gastvrouw ons team willen komen versterken.

Je werkt in een inspirerende omgeving met circa 35 vrijwilligers en 3 vaste medewerkers. Daarnaast komt het team regelmatig informeel bij elkaar voor een borrel of een uitje. Natuurlijk ben je als vrijwilliger ook welkom op openingen en andere culturele evenementen.

 

 

De vrijwilliger heeft als belangrijkste taken:

- Gastvrouw of –heer zijn, de bezoekers informeren over de vaste collectie en de huidige en toekomstige tentoonstellingen, bediening kassa, beheer garderobe
- Receptiewerkzaamheden, ontvangen van gasten voor kantoor, telefoon aannemen en doorverbinden
- Begeleiden huwelijk of verhuur van de Vroedschapszaal, verkoop boeken en kaarten, bewakingsmonitor bekijken
- In overleg hulp bij openingen, verhuur van de Vroedschapszaal, speciale activiteiten.

 

Idealiter kun je:

- e-mailen, internetten, jezelf inroosteren via een website, een alarmprocedure onthouden, kassa bedienen, instructies goed lezen en paraat hebben.
- We gaan uit van een minimale beschikbaarheid van een dagdeel per 14 dagen + eens per maand een dagdeel in het weekend (verplicht 1x). Vaker? Graag!
- Het is fijn als je belangstelling hebt voor cultuurhistorie en kunst.

 

Voor meer informatie: neem contact op met Oscar Fernandez, office manager: T 0348-481057 of contact@stadsmuseumwoerden.nl