Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Moestuin Bredius weer open

publicatiedatum: vr 4 mei 2018

Vanaf 1 mei is de historische moestuin weer open voor het publiek op dinsdag, woensdag-, donderdag- en zaterdagmorgen van 09.30 uur tot 12.00 uur, Bezoekers zijn welkom! De vrijwilligers en de medewerkers van "NuDoen! Groen" hebben hard gewerkt om het groeiseizoen voor te bereiden: er is gespit, gezaaid en gemaaid. De eerste gewassen komen de grond uit.

 

Aan de zuidkant van het landgoed, naast het Rijnoordpad, ligt de historische moes- en pluktuin. De tuin is aangelegd in het voorjaar van 2015. Bezoekers kunnen hier tegen een kleine vergoeding hun eigen bosje bloemen, of bakje met bessen komen plukken of wat van de verse groenten meenemen. Tegoedkaarten à € 5 zijn te koop op de tuin en in de bibliotheek. Bestedingen worden daarop afgestreept. Tip: neem een bakje of zakje mee van huis.

 

De moes- en pluktuin is van begin april tot half oktober geopend als er vrijwilligers aan het werk zijn.

Dit is op dinsdag, woensdag-, donderdag- en zaterdagmorgen van 09.30 uur tot 12.00 uur. Bezoekers zijn welkom! als het weer het toelaat.

 

Bessengaarden waren een onderdeel van het landgoed in de tijd van de familie Bredius. De tuin is aangelegd in het voorjaar van 2015. Hij sluit aan bij de historische lijnen van het landgoed.