Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

foto Henk Wit

Koffieconcert Vriendschap bij van Rossem

publicatiedatum: za 21 april 2018

Een fijne muziekmiddag met het, gratis, koffieconcert met "lichte muziek" van De Vriendschap. Dit harmonie-orkest, onder leiding van hun dirigent Bart van den Goorbergh heeft de afgelopen weken hard gewerkt om een swingend, spetterend en flitsend programma ten gehore te brengen. De Harmonie nodigt u uit om te komen luisteren op zondag 22 april om 12 uur bij van Rossum!

 

"Licht"

In de term ‘lichte muziek’ moet men zich niet vergissen. Het is zeker niet zo dat De Vriendschap zich er makkelijk van af gemaakt heeft. Het programma bevat veel stukken die lekker in het gehoor liggen. Een stuk van Leroy Anderson, Ray Charles, een stuk van Chuck Mangione, Pharrell Williams en nog een paar heerlijke nummers zullen u een fijne muziekmiddag bezorgen.

Er is bij deze muziek een belangrijke rol weggelegd voor de drummer en de ritmesectie. U zult tevens weer kunnen genieten van mooie solo’s en van het orkest als geheel.

 

Dit voorjaarsconcert is de opmaat voor nog veel meer optredens van De Vriendschap de komende weken.

 

Natuurlijk zijn zij present op Koningsdag, maar ook het programma in mei is indrukwekkend.

  • Op 3 mei zal De Vriendschap spelen bij de onthulling van de plaquette ter ere van de Woerdense verzetsheld Jan van Elk;
  • op 4 mei verzorgt de harmonie de muziek bij de dodenherdenking en
  • op 5 mei ’s avonds in de Bonaventurakerk een mooi bevrijdingsconcert met Kordaat.

 

Maar nu eerst het koffieconcert, u aangeboden door De Vriendschap.