Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

IJzersterke vrouw vol zwakheden

publicatiedatum: zo 15 april 2018

25 april in Theater het Klooster. In een wereld die enkel nog lijkt te draaien om snel succes omarmt Stephanie Louwrier met ‘Revolutie van de mislukking’ het falen. Ze weigert in hokjes te denken en dat vertaalt zich in voorstellingen die een mix zijn van theater, performance, muziek en standup.

 

Omringt door mensen en situaties die perfect lijken, gaat Louwrier op zoek naar haar eigen falen.  Zij
behoort tot de nieuwe generatie  theatermakers  die het cynisme achter zich hebben gelaten en met
een  hernieuwde  blik  de  wereld  bekijken. 

 

wo 25 apr, 20:15u in Het Klooster, Wilhelminaweg 77 Woerden
Kaarten: www.kloosterwoerden.nl of 0348 - 42 30 66
Meer info: www.rudolphiproducties.nl

Afgelopen zomer heeft Louwrier ‘Revolutie van de mislukking’ als onderzoekvoorstelling  op  het  Oerol  festival  gespeeld.  De voorstelling  bleek  urgent  en  aangrijpend,  veel  bezoekers herkennen zichzelf in het stuk. De imperfectie,  het falen als mens en  continue  een  masker  voorhouden. 

 

Stephanie  Louwrier  gooit zichzelf als proefkonijn op het podium.  “Ik hoop dat mensen zich in de voorstelling kunnen herkennen. Dat ze zien dat iedereen een gevecht  met  zichzelf  aan  het  voeren  is.  Ik  hoop  dat  mensen  aan het  einde  van  de  voorstelling  niet  praten  over  al  hun  successen, maar over het falen, de imperfectie, het gevecht.”

 

De media
Dagblad  van  het  Noorden  beschrijft  de  voorstelling  als  ‘flitsendezelfkastijding’.
Over de voostelling:
Stephanie  Louwrier  is  een  One-Woman-Avalanche  in  gang  gezet door een mislukt octet van drie muzikanten.  Ze  geeft ons een ongegeneerd inkijkje in haar leven. Het is absurd,  muzikaal  en  onnavolgbaar.  In  haar  streven  naar  perfectie  trapt  ze  om  zich  heen  als  een pitbullterrier on acid en is ze breekbaar als Bambi.
De pers over ‘Revolutie van de mislukking’:

  • “In 'Revolutie van de mislukking' laat Stephanie Louwrier schaamteloos eerlijk zien hoe ze het monster van de depressie te lijf is gegaan” - Theaterkrant
  • “Ze is muzikaal sterk, heeft een enorme expressie en is taalrijk en geestig. Louwrier in vorm  moet gezien worden.” - Dagblad van het Noorden
  • “Met  ‘Revolutie  van  de  mislukking’  windt  deze  powerbak  het  publiek  moeiteloos  om  haar  vinger. Stephanie Louwrier, onthoud die naam. Meer!”- Cultuurpodium online.