Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Romeins Schip, tussen feest en vrees.

publicatiedatum: vr 13 april 2018

Begin dit jaar vierde de Stichting Romeins Schip uit Woerden nog een feest omdat 10 jaar geleden het schip ‘De Meern 6’ in Leidsche Rijn opgegraven werd. (De Fiducia waarmee ze in Woerden varen is een kopie van dit schip.) Maar er blijkt ook grote zorg. RPL sprak 2x met de voorzitter van de stichting eerst over feest en, later, over vrees.

 

De Fiducia is het kleinste schip van de stichting en ligt net als haar grotere zus  in de haven van Woerden.

Hoe het feest voor het publiek gevierd wordt is nog een verrassing.

Net als veel andere stichtingen kampt de RSW echter met een tekort aan vrijwilligers, momenteel zijn ca. 25 vrijwilligers bezig maar er zijn er meer nodig.  Er is een tekort aan gidsen, schippers, matrozen en ook aan handige mensen die onderhoudswerk aan de schepen kunnen uitvoeren.

Het is 5 over 12 als het gaat om het voortbestaan van het Romeins schip Woerden. zegt voorzitter Henk Vlot in RPL Actueel.

 

Vlot stopt na dit vaarseizoen en ook zijn vrouw die het secretariaat doet, legt haar functie neer. Vervanging is er nog niet ook al wordt daar sinds vorig jaar naar gezocht, maar meer vrijwilligers is misschien nog wel belangrijker. Hij is bang dat er straks niet meer kan worden gevaren daarom roept hij belangstellenden voor een functie op één van de schepen of bestuurswerk op om zich te melden.

 

belangstelling?

Kijk op de website