Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Informatie & ‘groen-quiz!’.

publicatiedatum: zo 8 april 2018

De gemeente roept op: Een watervriendelijke tuin (minimaal 60% beplant) lijkt ingewikkeld om aan te leggen, maar wat kleine veranderingen maken al verschil. Het klimaat verandert. We krijgen vaker te maken met hitte, droogte en extreme regenbuien. Kom zaterdag 14 april a.s. naar de actiedag in tuincentrum De Bosrand en laat u inspireren.

 

Tips

Tuinontwerper Geral Overbeek en stadsimker Chris van Iersel geven interessante tips voor een watervriendelijke tuin. Bij de actiestand kunt u meedoen met de ‘groen-quiz!’. Hiermee maakt u kans op een gratis regenton t.w.v. ruim €100,-! Prijswinnaars ontvangen bericht.
Wanneer:    zaterdag 14 april 2018
Waar:         tuincentrum De Bosrand, Rietveld 36A, Woerden
Hoe laat:    11:00 – 15:00 uur


Subsidieregeling
Het is mogelijk om subsidie aan te vragen voor een groen dak en/of het afkoppelen van uw regenpijp van het afvalwaterriool. Beide opties helpen om wateroverlast en hittestress in en rondom uw huis te voorkomen/beperken. Kijk hier voor meer informatie. Of stel uw vraag 14 april in de actiestand.


Help mee!
Hoe houden we Woerden in de toekomst mooi, vitaal en leefbaar? Dit lukt alleen door samen te werken! De gemeente zet bijvoorbeeld in op verminderen van wateroverlast door het regenwater apart af te voeren. Waar mogelijk vervangen we bij het herinrichten van een straat verharding door groen. Maar we kunnen niet in uw tuin in de slag.

 

Helpt u mee?