Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

‘Mannen zijn geen vrouwen’

publicatiedatum: zo 1 april 2018

Jos Kester komt naar Libris Woerden om op 10 april, (20.00 uur) een (gratis) lezing te geven over zijn boek ‘Mannen zijn geen vrouwen’. Het is een boek geschreven voor mannen, (maar ook interessant voor vrouwen). Het moet mannen stimuleren hoe ze hun rol als man invullen en of de positie die zij al eeuwenlang innemen de juiste is. Daar is op dit moment nogal wat over te doen.

 

In het boek gaat Kester in op een aantal thema’s die met manzijn te maken hebben. De rol en houding van de huidige man. Dus wie zijn onze voorbeelden en rolmodellen? De verhouding met je vader en uiteraard die met je moeder.

 

Hij plaatst dit in een historisch perspectief: welk effect heeft de ontdekking van Amerika gehad op de vorming van het beeld van een man in de VS en daarbuiten.

Een beeld dat via films, tv etc. de wereld over gegaan is en mede heeft bijgedragen aan hoe wij mannen ons gedragen, wat mannelijk is en hoe mannen naar vrouwen kijken.

 

Kester gaat in op de matriarchale tijd waarin de macht van de vrouw werd gebroken en er een monotheïstisch mannelijk godsbeeld ontstond en het tijdperk van het patriarchaat aanbrak. Wat heeft de 2000 jaar dominantie van de man gedaan met de ruimte die een vrouw mag innemen en wat heeft dat voor invloed gehad op onze samenleving? Van het patriarchaat beleven we nu het einde.

 

Wat betekent dit voor ons mannen die dit patriarchaat nog steeds in het DNA hebben zitten? Hoe maken wij de draai die nodig is en van ons wordt verwacht?

 

Hoe kunnen we de verschillen en lastigheden tussen en mannen en vrouwen overwinnen? Zeker in deze “Me-too’ tijd. . Daarnaast vertelt hij over zijn eigen zoektocht naar manzijn, gaat het over vriendschap, de confrontaties met zijn vader, broers, andere mannen en de vrouwen in zijn leven.  

Jos Kester is tien jaar verbonden geweest aan de School voor Sjamanisme, waarvan vier jaar als voorzitter

 

Lezing door Jos Kester
over zijn boek ‘Mannen zijn geen vrouwen’
Dinsdag 10 april 20.00 uur bij Libris Voorstraat Woerden
Toegang gratis wel graag aanmelden via winkel of info@libriswoerden.nl