Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

"Vestzaktheater" Realiteit verdrwijnt.

publicatiedatum: za 24 maart 2018

Wist u dat er, al heel lang, boven de oude gymzaal van de, reeds lang verdwenen Pius X school aan de Rubensstraat een klein theatertje was? als u het nog wilt meemaken Dit weekend spelen de Realiteit voor de allerlaatste keer in hun eigen "vestzaktheater" de voorstelling "Afscheid nemen voor Dummies" (zie verder de agenda.) Ze gaan verhuizen naar het klooster.

 

De Woerdese Courant nam nog net op tijd een kijkje.

 

Per 1 mei verhuist Theatergroep De Realiteit van de Rubensstraat waar ze 25 jaar lang hun thuisbasis had naar de theaterzolder van Het Klooster. Er zijn gevoelens van weemoed om het verlies van het eigen theater maar ook optimistische plannen voor nieuwe mogelijkheden. Aankomend weekend spelen ze voor de laatste keer in hun eigen theater de voorstelling Afscheid nemen voor Dummies.

 

Woerden - Het knusse theater boven de gymzaal aan de Rubensstraat oogt en is knus. "Het biedt plek aan 45 mensen," vertelt Ronald ter Telgte. "Het voelt vertrouwd en dat gaan we loslaten, dat is best spannend. Leden die hier al vanaf het begin zitten, vinden het lastig. Ingrid van der Zon. "Ik ben wel een beetje weemoedig." Ook Marco Kampstra is een oudgediende. "Het is een beetje zuur dat we het geld voor de huur van ons eigen theater niet meer kunnen opbrengen."

zal het Klooster misschien kunnen gebruiken," aldus Kampstra.

 

door Winny van Rij  Woerdese Courant(lees het hele artikel)