Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

De (weg)wasserij

publicatiedatum: vr 23 maart 2018

Bijna geen onduidelijkheid meer over de haalbaarheid van het "bruisend en cultureel" maken van de wasserij op het defensie-eiland. Lang was het idee dat deze locatie een belangrijke culturele plek zou worden. Anno 2018 staan er 3 appartementen en 2 horecavestigingen gepland. In hoeverre de horeca een "cultuurambitie" zoals op de site van het Cultuurplatform staat is (nog) onbekend.

 

Tot 1 februari 2018 konden ideeen bij het Cultuurplatform worden ingediend, het is ons onbekend wat de actuele status is van de bij het cpw ingediende ideeën en of er van de, oorspronkelijk grootse) cultuurplannen nog iets over blijft , (maar we zijn wel nieuwsgierig.)

 

Nog in 2016

schreef de gemeente dat er een "gemengde" culturele en publieksfunctie in de voormalige Wasserij zou komen.

uit de nota

"Bestemming ‘Gemengd’ Het gebouw dat centraal op het eiland is gesitueerd (de Wasserij) krijgt een gemengde invulling. Er dient namelijk horeca, culturele activiteiten en wonen op de verdieping mogelijk te worden gemaakt. Deze functies zijn gelijkwaardig aan elkaar, daarom is gekozen voor de bestemming ‘Gemengd’."

 

Van de site van het CultuurPlatform

CPW zoekt Cultuur voor De Wasserij

Cultuur Platform Woerden zoekt enthousiaste cultuurmakers die hun ambities willen waarmaken in De Wasserij op het Defensie-Eiland in Woerden. In dit monumentale pand komen de begane grond twee horeca units met een culturele programmering. Kom maar op je met grote of kleine plannen!

Het Cultuur Platform vormt een brug tussen cultureel Woerden c.q. de culturele invulling in de Wasserij op het Defensie eiland en de eigenaar, Samenwerking de Wasserij.
De Wasserij & Cultuur

De begane grond van het pand heeft als bestemming Cultuur en ontspanning​* en Horeca**​. Combineren hiervan kan, maar is niet altijd noodzakelijk. Je mag b.v. een museum vestigen met of zonder horeca, maar het is niet toegestaan horeca zonder cultuur en ontspanning uit te baten.

In elk geval  wordt ‘horeca met een multifunctioneel podium en expositieruimte’ gerealiseerd.

 

lees hier hele pagina