Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Woerden, Groene Hart en de Lente

publicatiedatum: vr 23 maart 2018

Mooie verhalen en beleving van het buitenleven. In de lente is het Groene Hart op zijn mooist; lammetjes worden geboren, fruitbomen staan in bloei, bootjes varen over de plassen, koeien dansen in de wei, wandelaars en fietsers gaan op pad. Er is, om ons heen, veel te beleven, dichtbij en veraf. Voor veel toeristische informatie kunt u terecht bij een van de VVV/TIP locaties in onze regio

 

Meer dan 150 activiteiten zoals polderwandelingen, fietstochten, lentefairs, lammetjesdagen, streekproducten proeverijen, paasbrunches, natuurexcursies, bloemenworkshops en open dagen bij boerderijen, kwekerijen en andere recreatieve locaties zijn te vinden op de site van "het groene hart" of Beleef Woerden/VVV.

 

Bijvoorbeeld "Vier de Lente Smulroute"

Een Route van 36 km die je kan beginnen en eindigen in Woerden en via Linschoten, Oudewater en Montfoort loopt. Luuc Turkstra, financieel manager bij Hoogvliet Supermarkten legt aan "het Groene Hart", uit waarom Hoogvliet Supermarkten al jaren hoofdsponsor is van Vier de Lente in het Groene Hart. “In de supermarkten, en online, bieden we een ruim assortiment aan erkende Groene Hart streekproducten. Daarmee versterkt Hoogvliet de lokale economie en draagt de supermarkt bij aan een leefbaar Groene Hart. Het stimuleren van plattelandsrecreatie en streektoerisme sluit daar mooi bij aan.”

 

“Bij alle fietsliefhebbers wil ik graag de Vier de Lente Smulroute onder de aandacht brengen.” De smulroute is een fietsroute van 36 kilometer langs kaasboerderijen en boomgaarden rondom Oudewater en Montfoort. Tijdens het paasweekend zijn de boerderijen en landwinkels langs de route extra geopend voor publiek. Proef en smikkel onderweg van de heerlijke Groene Hart streekproducten. De boerderij waar Doruvael kaas wordt gemaakt, ligt aan de route. Hoe leuk is het om een kijkje te nemen op deze kaasboerderij. Startpunt is TOP Marnemoende in IJsselstein. Download de routebeschrijving of haal de routefolder op bij de kaasafdeling van Hoogvliet Supermarkten.

 

Een compleet overzicht van alle activiteiten is te vinden op www.groenehart.nl/lente.