Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

KBW & Duurzaamheid in bibliotheek

publicatiedatum: di 13 maart 2018

Wethouder Hans Haring opende zaterdag 10 maart j.l. een speciaal ingerichte ‘duurzaamheid hoek’ in de bibliotheek van Woerden. Daarnaast is daar een informatiemarkt rond natuur en boeken. Dit is het thema van de 83ste landelijke Boekenweek, die van zaterdag 10 t/m zondag 18 maart 2018 plaatsvindt.

 

 Op de informatiemarkt kunt u proeven van de ruime keuze biologische producten van Natuurwinkel de Maretak uit Woerden. Duurzaam Woerden is er met de warmtecamera waarmee u kunt zien hoeveel warmte uw woning lekt en een zonnescan om te zien hoeveel zonne-energie er opgewekt kan worden.

De gemeente laat zien hoe een tuin regen- en hittebestendig maakt en is er meer informatie over de subsidieregeling. Die informatie staat vanaf 10 maart op de site van de gemeente. De opening door de wethouder is om 11 uur.

 

Samen voor een duurzamer Woerden

Ook was zaterdag de lancering van de subsidieregeling voor het afkoppelen van een regenpijp en/of de aanleg van een groen dak.

Daarmee gaf hij ook het startsein voor de landelijke Boekenweek.

 

Duurzaamheidshoek

  De duurzaamheidshoek bevat een mooie collectie boeken omtrent duurzaamheid en een zithoek voor een milieubewust kopje koffie of thee. Daarnaast kunnen bezoekers Wattchers lenen om hun energieverbruik te meten. Ook leent de hoek zich uitstekend voor overleggen of bijeenkomsten.