Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

De Wilde Weg gaat verder.

publicatiedatum: vr 23 februari 2018

misschien was u bekend met het huistheater 'De Wildeman' in Linschoten, dat in het verleden heel regelmatig en jarenlang vooral kleinschalig theater, cabaret en muziek programmeerde. Afgelopen jaar zijn wij, Tony Koole en Pauline Mol, in het huis aan de Dorpstraat 33 komen wonen en we beschikken daarmee nu over een ruimte waar we kunst, kunstenaars en andere liefhebbers van het vormgegeven leven samen kunnen brengen. Daar zijn we intussen met plezier aan begonnen.

 

We kozen als naam 'de wilde weg'. We voelen ons thuis op een wilde weg, we hebben geen uitgestippeld program en dat ambiëren we ook niet. We houden van open, van wars en warm, van vrij en scherp en slim, van hartig en hartelijk, van lachen en van stilte. En van woorden, beeld, klank. We begonnen in het wilde weg te dromen wat er in onze ruimte mogelijk is, want met verbeelding begint en groeit de kunst.

 

Al Geweest

Intussen hebben we de eerste activiteiten al achter de rug: een gevarieerd openingsprogramma, een expositie, een radiopresentatie en nog maar even geleden een uitzonderlijk vertelweekend  met een wondermooie urenlange vertelling door Anne van Delft, waarin we op reis waren door het grootse gedicht van de Perzische soefi-dichter Nizami: BAHRAM en de zeven gezichten  van de liefde.

Wat komt

Een volgend klein feestje staat alweer voor onze wilde deur:
Sylvia van Berkel exposeert portretten in aquarel en krijt tussen 4 en 25 maart as. en de opening van deze tentoonstelling wordt opgeluisterd door een tragikomisch verhaal van Renée Schouwenberg over een hondje.
Sylvia (Utrecht, 1949) maakte ooit theater, maar verloor haar hart en hand aan het tekenen. Ze portretteert mens, dier en Amsterdam, altijd live. Op haar site kun je alvast wat van haar werk zien.

Niet alleen op het Spui in A'dam maar ook bij ons is haar werk tijdens de expo te koop.

 

Ook Renée werkte ooit in het theater en ontwikkelde zich daarna tot beeldend kunstenaar. Ze tekent, schildert en maakt installaties. Al jaren vermaakt ze zich ook af en toe met het vertellen van verhalen op intieme podia. Daarnaast vertelt ze nu ook met bewegend beeld, ze werkt aan een tweede film. Het verhaal 'Eurydice' is geboren in de Himalaya, waar ze geconfronteerd is geweest met de hartverscheurende nood van een intens verkleumd hondje.

 

Welkom op opening

We heten u heel hartelijk welkom op 4 maart in 'de wilde weg' vanaf 15.00 uur. Natuurlijk heffen we een glas en wie weet wordt er nog gezongen of op de ukelele gespeeld...

Graag tot ziens!

Tony en Pauline: de wilde weg - dorpstraat 33 - linschoten - 0348.754162/06.42029752