Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Kwakbollenpoel Optocht en feesten

publicatiedatum: vr 16 februari 2018

Zaterdagmiddag 12 februari trok er weer een bonte stoet praalwagens door Kwakbollenpoel (Harmelen), er was slecht weer voorspeld maar gelukkig pakte dat anders uit. Door het prachtige weer (zonnetje) stonden er extra veel mensen langs de route die extra konden genieten van de creativiteit die veel bijzondere en mooie wagens en loopgroepen opleverde.

 

De scholen waren weer goed vertegenwoordigd, met eigen wagens maar ook in loopgroepen en de kinderen  hielden het staan lopen vrolijk en dapper vol tot het einde.  In het centrum werd de stoet opgewacht door burgemeester Molkenboer die de sleutel van de stad voor enkele dagen  overhandigde aan Prins Dagobert de 43e.

 

Prijzen.

Voor de jury geen eenvoudige zaak om prijswinnaars aan te wijzen.

Maar in de Leutbunker (Dezibel) konden de prijzen toch bekend gemaakt worden.

 

  • Praalwagens Harmelen: 1e prijs voor de Borrelnoten met 100 jaar, de stijl. 2e prijs: Paspesies met Flintstones, 3e prijs: de Friends met Op dit wrak.
  • Praalwagens scholen: 1e prijs: Notenbalk onderbouw met Dombo, 2e prijs Notenbalk bovenbouw met Olympische Winterspelen in Harmelen, 3e prijs: St. Bavo met Toy Story.
  • Praalwagens buiten Harmelen: 1e prijs Prinsenbal z.o. met Prinsenbal, 2e prijs: De Rollinies met Wij blijven dromen, 3e prijs de Figoten met We gaan voor goud.

Loopgroepen:

  • 1e prijs Haarsche Reick met Haarsche Reick,
  • 2e prijs Hussie ongeregeld met Kwakkelende Trikers,
  • 3e prijs Wijk Nieuwe Vaart uit Vleuten met Route ’66. 
  • De aanmoedigingsprijs deze ging naar La Familia met Wij komen goed uit de verf.

 

Daarna ging het feesten verder in Dezibel.

Ook zondag (o.a ook deelname aan de optocht in Montfoort) en maandag waren er grote feesten en activiteiten Met het Kinder Carnaval en de Kwakbollen Snik, beiden op dinsdag j.l , is een einde gekomen aan het heel mooie carnavalsjaar 2018.

 

 

Het (voorlopig) einde.

De sleutel van Kwakbollenpoel werd terug overhandigd aan de gemeente Woerden, loco-burgemeester Haring, met petje,  nam de sleutel in ontvangst.

De Prins en Prinses werden getrakteerd op een heerlijke douche van de snoepspeentjes die ze het hele carnaval uitdeelden en onder een ‘heit heit heit we zijn ze lekker kwijt’ (de Prins is een heier in het reguliere leven) werden zij ludiek uitgeleide gedaan.

 

Dezibel is nog even van binnen tot buiten schoon gesopt en het ‘normale leven’ kan weer beginnen.

  • Een mooi carnavalsjaar is ten einde.

  • Op naar het volgende carnaval, 2019.