Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Pop-up boekwinkel in de Voorstraat

publicatiedatum: do 22 februari 2018

Ongeveer half april opent een (tijdelijke) boekwinkel (van Pop-Up Bookstore) in het pand Voorstraat 81 op de plek waar nu nog een pop-upkledingwinkel zit. De winkel gaat boeken (en kaarten e.d) verkopen in het "goedkopere segment" Wij vragen ons o.a. af wat de komst van deze tijdelijke winkel voor de al bestaande boekverkopers in onze gemeente zal betekenen.

 

In Woerden e.o, hebben we als "echte" boekwinkel, ook op de Voorstraat, Libris (Karssen) en daarnaast ondernemers die boeken verkopen, min of meer, als onderdeel van hun totale aanbod zoals Bruna, Ako en Primera (ook veel kaarten, tijdschriften, kantoor-, schrijf- en cadeauartikelen). Ook is er nog, in de havenstraat, de Hoeksteen die voornamelijk Christelijke boeken en muziek in het assortiment heeft.
Voor al deze zaken lijkt deze "nieuwkomer", in elk geval in het goedkopere en "uitverkoop/bulkboek" segment, een belangrijke speler te kunnen worden.

Hopelijk pakt dat niet negatief uit maar vergroot het de aankopen en keuzemogelijkheden van (kinder) boeken in het algemeen.

Pop up stores

Deze worden vaak door (grote) bedrijven ingezet voor de lancering van een nieuw product of om meer (naams)bekendheid te creëren. Organisaties gebruiken het regelmatig als marketingkanaal of als proeftuin, zo begon het CDA in Woerden onlangs ook een Pop-Up om hun "boodschap over te brengen".
Ook zijn er veel kunst en cultuurorganisaties die regelmatig tijdelijk een winkelruimte in beslag nemen, (vooral in grote steden, maar ook in Woerden gebruikte o.a., Nachtcultuur al 2 x een leegstaande winkelruimte voor de "verkoop" van haar activiteiten)
In bijna al bovenstaande gevallen is het pop-up concept positief mede omdat ze zorgen voor variatie, een leuke en activine sfeer en omdat ze "de leegstand" in het winkelgebied deels oplossen.

 

Pop-Up Bookstore BV

Wat kunnen we verwachten? Alles staat uitgestald op prijs, van 1 tot 10 euro. In het assortiment staan literaire boeken, romans trillers, kook- en knutselboeken maar ook kinder en prenten boeken, kalenders en wenskaarten. Het bedrijf heeft al winkels in Vlaardingen, Ridderkerk, Nieuw-Vennep, Oud-Beijerland en Bergen op Zoom,.

Waarom ook in onze binnenstad een winkel openen?
Volgens Wilco Höhle  "omdat het in andere plaatsen ook werkt" ook meld hij “We blijven zes maanden met de winkel in Woerden. Maar als het heel goed gaat, blijven we misschien wel langer.”
Ze zijn er dus in elk geval t/m oktober, maar of ze vlak voor de voor de branche belangrijke december maand zullen vertrekken? Er wordt gezocht naar, vooralsnog, een tijdelijk personeellid