Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

De legende van Billie Holiday

publicatiedatum: wo 7 februari 2018

Billie! Lady Sings the Blues op 8 febr. om 20.15 uur in Het Klooster over Billie Holiday en andere diva’s uit de glorietijd van de jazz en soul van de vorige eeuw. In de jaren twintig staat er een nieuw type vrouw op in de showbusiness vol girlpower. De dames hebben magische talenten, runnen nachtclubs, reizen in eigen treinen en leiden Big Bands als ware CEO’s. (met extra inleiding om 19.15 uur)

 

Ze zijn sterk en stralend, maar niet zelden zonder tragisch randje met op de achtergrond mysterieuze en soms destructieve mannen.


Joy Wielkens

Zij kruipt in de huid van legende Billie Holiday en schetst samen met Michael Varekamp, als mannelijke tegenhanger, een intiem portret van bewogen levens in roerige tijden. Tijden waarin euforische successen, gebroken harten en geniale muzikale vertolkingen elkaar in rap tempo afwisselen. Bekende hits als Sister Celie’s blues, Four women en natuurlijk Lady sings the blues zullen dan ook niet ontbreken.

 

Inleiding:
Neem een kijkje in de keuken van Billie! - Lady Sings the Blues en ontdek hoe zangeressen als Billie Holiday, Nina Simone en Amy Winhouse van invloed zijn geweest op de muziekgeschiedenis.

Het publiek krijgt tijdens de inleiding van 19.15 – 19.45 uur in de Kapelzaal een uitleg op maat over de bewogen levens van deze dames. Het waren roerige tijden waarin euforische successen, gebroken harten en geniale muzikale vertolkingen elkaar in rap tempo afwisselen. Daarnaast wordt er dieper ingegaan op de samenwerking tussen de elementen muziek, film en 'spoken word' in deze voorstelling.

De inleiding wordt verzorgd door Jazzkenners Michael Varekamp en Wiboud Burkens.
Kaartverkoop
Kaarten kopen voor Billie! of reserveren voor de inleiding kan 24/7 op de website Kloosterwoerden.nl, telefonisch via 0348-423066 of persoonlijk aan de kassa. De kassa is open van maandag t/m vrijdag van 9.00 -17.00 uur en een uur voor aanvang van de voorstelling.