Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Wel HAP of geen HAP?

publicatiedatum: vr 2 februari 2018

Per 1 januari 2018 kunnen inwoners van Woerden niet meer terecht bij een spoedeisende hulp of huisartsenpost in de eigen gemeente. Overdag kunnen zij terecht bij hun eigen huisarts, maar buiten kantoortijden en in het weekend moeten Woerdenaren momenteel voor spoedzorg naar de huisartsenpost (HAP) in Leidsche Rijn. Maar er lijkt, nog voor de zomer, een oplossing te komen.

 

Allerzorg stapt samen met Medsync in de eerstelijnszorg Woerden Wat ruimere eerstelijnszorg in Woerden, buiten kantoor(praktijk) tijden, weer iets dichterbij brengt.

 

intentieverklaring

MedSync BV en Allerzorg BV hebben een intentieverklaring getekend om voor de bewoners van Woerden eerstelijnszorg aanbod buiten kantooruren te ontwikkelen (alle dagen van de week van 7 tot 22 uur).

 

Huisartsen niet

Eerder heeft de gemeente Woerden de lokale huisartsen benaderd met de vraag of zij de spoedzorg buiten kantooruren konden realiseren binnen Woerden. Na  onderzoek zagen de huisartsen hiertoe geen mogelijkheid. Daarop heeft de gemeente gesprekken met andere zorgaanbieders geopend om alsnog eerstelijnszorg buiten kantooruren te kunnen bieden aan haar inwoners. Daaruit is de samenwerking met MedSync en Allerzorg ontstaan.

 

 

Tot 22.00 uur

‘Wij hebben als zorgorganisatie samen met de gemeente Woerden en MedSync de handschoen opgepakt om de inwoners van Woerden te voorzien van eerstelijnszorg buiten kantooruren’, vertelt Roy Rempe bestuurder Allerzorg. ‘In nauwe samenwerking gaan we er voor zorgen dat inwoners van Woerden 7 dagen per week van 7.00 uur tot 22.00 uur in hun eigen gemeente  terecht kunnen voor eerstelijnszorg’.

 

Dus geen HAP maar Hap(je)?

Niet alleen voor calamiteiten, zoals in de oude HAP, maar ook voor gewoon huisartsenbezoek.
En als blijkt dat er behoefte is aan ruimere openingstijden dan zeggen Medsync en Allerzorg daar aan tegemoet te zullen komen.

  • Allerzorg is een landelijk werkende thuiszorgorganisatie met als hoofdvestiging het kasteel van Woerden.
  • Medsync is een organisatieadviesbureau voor de gezondheidszorg.

De nieuwe voorziening moet voor de zomer open zijn.

Op welke plaats is nog onbekend maar wel in Woerden.

 

Het hele artikel op de site van allezorg