Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Stadsmuseum zoekt "Boegbeeld"

publicatiedatum: vr 26 januari 2018

Eeen museummanager (m/v) voor 20-24u p/week dat zoekt ons Stadsmuseum wegens het vertrek van de huidige manager Katrien Tmmers. Dus bent u creatief, kunstzinnig, zakelijk, stimulerend en verbindend en heeft u zin om de dagelijkse leiding van ons Stadsmuseum op u te nemen? lees dan verder.

 

Uit de advertentie

 

Stadsmuseum Woerden is een veelzijdig en attractief museum gevestigd in het voormalige monumentale 16e -eeuwse stadhuis van Woerden. Het Stadsmuseum biedt een culturele blik op het heden, verleden en toekomst van Woerden en de omliggende kernen Harmelen, Zegveld en Kamerik. Het exposeert spectaculaire Romeinse vondsten naast werk van gezaghebbende kunstenaars uit de stad en streek, zoals Leo Gestel, Cornelis Vreedenburgh en Jan Kriege. Jaarlijks worden drie exposities en diverse culturele evenementen georganiseerd. Het bezoekersaantal ligt rond de 12.000 bezoekers per jaar en is stijgende.

Stadsmuseum Woerden is een ANBI en omvat naast het bestuur twee vaste medewerkers (1,6 fte) en 43 vrijwilligers (4,5 fte). De dagelijkse leiding is in handen van de Museummanager, die hierbij nauw samenwerkt met de conservator. Het bestuur vervult een toezichthoudende rol en hanteert de Code Cultural Governance.

Wat wordt er van je verwacht:
De Museummanager is een hands-on culturele ondernemer die in staat is om ontwikkelingen in de samenleving en de culturele sector in het algemeen, en in het Groene Hart en Woerden in het bijzonder, te vertalen naar attractieve en publieksgerichte activiteiten. Daarbij wordt zowel een verbinding gelegd tussen heden en verleden en tussen het museum en haar (culturele) relaties in de stad.

 

De manager geeft daarbij blijk van een goede balans tussen de inhoudelijk museale doelstellingen en bedrijfsmatige eisen.

De Museummanager is boegbeeld van het museum binnen en buiten Woerden. Als netwerker en inspirator levert de manager een actieve bijdrage aan de verdere ontwikkeling van een levendig klimaat in Woerden op het gebied van kunst, cultuur en cultureel erfgoed.

 

lees verder