Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Nieuw: Jazz Bij Banja

publicatiedatum: zo 21 januari 2018

Restaurant Banja aan de Havenstraat 45 in Woerden organiseert zondag 28 januari voor de eerste keer een middag met live jazzmuziek. Als deze jazz-zondag aanslaat bij het publiek, wil Banja elke vierde zondag van de maand jazz brengen.

 

Rijke geschiedenis

Woerden heeft een rijke geschiedenis op het gebied van de jazz. De Woerdense Jazzclub was jarenlang erg actief, o.a. met het jaarlijkse jazzfestival en maandelijkse jazzoptredens. Café/restaurant Walzicht was zestien jaar lang het podium voor eveneens een maandelijkse Jazz op Zondag, totdat dit in 2013 stopte.

 

Jazz Bij Banja

Met Jazz Bij Banja wil restaurant Banja deze traditie weer oppakken met oude stijl jazz. Lekker in het gehoor liggende, toegankelijke muziek uit de jaren dertig van de vorige eeuw. Twee ‘huisorkesten’ verzorgen de komende tijd de muziek.

 

De Band's

  • De Radio Town Jazzband uit Hilversum trapt op 28 januari af en staat garant voor een sfeervol en swingend optreden. Deze zevenmansformatie speelt de originele jazzmuziek, met invloeden uit New Orleans en in de stijl van o.a. Louis Armstrong, Chris Barber en de Dutch Swing College  De band bestaat al meer dan vijftien jaar.
  • De Dixie Six All Stars is het tweede huisorkest en werd dertig jaar geleden opgericht. Maar niet voor niets heet één van hun CD’s ‘Still crazy after all these years’: de band swingt en spettert nog steeds.

De Dixie Six heeft het Groene Hart als thuisbasis en speelde al vaak in Woerden.

 

De toegang is gratis en er is geen toeslag op de consumpties vanwege de live muziek.

De band speelt vanaf 15.00 uur tot 18.00 uur.

Locatie: Restaurant Banja, Havenstraat 45, 3441 BH Woerden.

 

Banja

In het oude centrum van Woerden, bevindt zich de Havenstraat een uniek pittoresk straatje met vele monumentale panden. Op nummer 45 treft u Genieten bij Banja. De ingang is gemakshalve om de hoek in de Paardensteeg. Bij Banja kunt u terecht voor een heerlijke lunch, een uitgebreide High-tea, een voortreffelijke borrel en diner.

 

Historie

De familie Radovanovic begon in 1984 het succesvolle Joegoslavisch restaurant Istra.

In 1984 opende Nel en haar man Rade Joegoslavisch restaurant Istra in de Kazernestraat. Dat verhuisde later naar de Wilhelminaweg. Samen runden ze 21 jaren lang met veel plezier en succes hun Istra. Totdat Rade ziek werd. Een paar jaar na het overlijden van Rade besloot Nel toch weer door te gaan en startte Istra Anders in de Hazelaarstraat. Anders, want het was nu immers anders.

Na zes jaar kwam er een plek vrij in de Havenstraat, samen met dochter Marija en schoonzoon Mo begon ze daar Banja. Wéér anders, maar toch ook heel erg hetzelfde, de inzet het smakelijke eten en de warmte bleven.