Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

foto rtv utrecht

Storm in Woerden

publicatiedatum: vr 19 januari 2018

De storm op donderdag 18 januari heeft in heel Nederland veel schade en ongemak veroorzaakt. Het hele land lag "plat". Treinen reden niet, vliegtuigen konden niet landen of opstijgen, evenementen gingen niet door, enz,. Het complete dak van de kantine van Voetbalclub Montfoort is eraf gewaaid. Ook in Woerden was het raak.

 

Het KNMI had niet voor niets code rood afgegeven. zware windstoten van tachtig tot, later, 125 km per uur geselde de regio met de ergste storm in 10 jaar. Er waaide meer dan 60 vrachtwagens om, reclameborden gingen tegen de grond, mensen werden omvergeblazen.

 

Woerden.

Op de Oostdam het dak van een huis zwaar beschadigd en overal gingen schuttingen, antennes, en soms hele tuinhuisjes om. Het regende dakpannen en in menig tuin gingen bloempotten tegen de grond.

 

De harde wind in combinatie met de grote (open) containers op de Milieustraat leverde een te groot risico op om mensen nog afval te laten wegbrengen.

 

Ook waaide in heel Woerden verschillende bomen om zoals in het staatliedenkwartier, het defensieeiland en vlak bij de rotonde Tourmooisveld waaide een boom dwars over de weg en maakte langere tijd het doorgaand verkeer onmogelijk.

 

In Harmelen waaide een boom tegen de ST. Bavokerk.

 

In Molenvliet waaide een boom tegen gevel van basisschool De Wegwijzer waardoor groep 4 moest "schuilen" in de aula.

 

De lokale tv zenders, Woerden tv en RPL maakte opnamen:

(zie onder)