Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Mirthe aan de keukentafel met haar voorraad handgemaakte bijoux die zij verkoopt voor Stichting Semmy.(Foto: Janneke Severs-Hilgeman)

Mirthe maakt sieraden voor Stichting Semmy

publicatiedatum: zo 21 januari 2018

'Ik ben Mirthe Severs en woon in Linschoten. Vorig jaar ben ik begonnen met het verkopen van munt voor een goed doel. Ik koos voor Stichting Semmy omdat het fijn is om andere kinderen te kunnen helpen die ziek zijn.' Zo wendde de 10-jarige Linschotense zich tot het door haar gekozen goede doel.

 

Mirthe : ''Het is niet leuk als je weet dat je gauw dood kunt gaan.'''
 

Stichting Semmy

Deze stichting werd in 2007 opgericht door de ouders van de 5-jarige Semmy die overleed aan hersenstamkanker. Hoewel in Nederland per jaar tien patiëntjes door deze vorm van kinderkanker worden getroffen werd er door geldgebrek geen onderzoek naar gedaan. "Owen van de Woerdense hockeyclub waarvan ik lid ben, werd maar 8 jaar en Tijn, de 6-jarige nagellakheld leeft ook al niet meer. Zij hadden dezelfde soort kanker", legt Mirthe uit. "Daarom heb ik Stichting Semmy gemaild dat ik zoveel mogelijk geld wil verdienen voor medicijnen."

 

Al jaar bezig
Bijna een jaar geleden begon Mirthe met de verkoop van verse munt aan leerkrachten, buren, vrienden en kennissen. De muntplant in de tuin bleek echter geen onuitputtelijke bron voor verse muntthee. Om het doel van de leerlinge van de Woerdense Regenboogschool, een flink bedrag voor Stichting Semmy, toch te halen, werd een plan B bedacht: De 'productie' van handgemaakte tassen- en sleutelhangers à 3,50 euro en armbandjes à 2 euro voor verkoop.

 

Sponsoren

Haar ouders en supermarkt Jumbo Nap, buurman van de school waar Mirthe elke schooldag te vinden is, sponsorden de benodigde sleutelhangers met karmuntje, lint, garen en kralen. Aan de keukentafel maakt ze nu de mooiste creaties. Mirthe bereidt zich nu al voor op de kinderrommelmarkt tijdens Koningsdag, tevens de finale van haar actie. Maar voordat het zo ver is, maakt ze graag bijoux op bestelling, zelfs in gewenste kleuren.

 

Belangstelling?

Neem contact op via mirthe.voor.semmy@gmail.com of bel. 0348-423375. Of doe een briefje in de brievenbus aan de Dorpstraat 89.

 

Bron: zender streeknieuws /(Foto: Janneke Severs-Hilgeman)