Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

100 jaar Chr. Oratoriumkoor

publicatiedatum: wo 24 januari 2018

In 2018 bestaat het Chr. Oratoriumkoor Woerden precies 100 jaar. Het eerste concert in dit jubileumjaar is een uitvoering van Die Schöpfung van Joseph Haydn op zaterdag 3 februari (aanvang 20.00 uur)in de St. Bonaventurakerk. "Die schöpfung" vertelt muzikaal het bijbelverhaal van "de schepping van de wereld".

 

Rond 1798 componeerde Haydn een groots oratorium dat het scheppingsverhaal beschrijft volgens het Bijbelboek Genesis. Tegenstellingen tussen duisternis en licht en tussen chaos en scheiding van aarde en zeeën worden magnifiek in muziek en tekst verwoord. De verwondering over het resultaat en de dankbaarheid aan God komen aan bod in diverse koordelen en aria’s van Adam en Eva.

 

Door een samenwerking met COV Excelsior uit Katwijk staat er tijdens het concert een groot koor van wel 90 zangers op het podium. De solisten zijn Nicole Fiselier (sopraan), Joost van Velzen (tenor) en Robbert Muuse (bas). Koor en solisten worden begeleid door het Nederlands Begeleidingsorkest en Petra Somlai op fortepiano. Het geheel staat onder leiding van dirigent Wim van Herk.

 

Locatie: St. Bonaventurakerk, Rijnstraat 60 in Woerden.

Aanvang 20:00 uur, kerk open vanaf 19:30.

Kaarten: De entreeprijs is € 22. In de voorverkoop zijn kaarten € 20 en verkrijgbaar via de website, bij de koorleden en bij Vakdrogist Stouthart, Van Vliet Muziek en Christelijke Boekhandel de Hoeksteen.

 

Het jubileum krijgt gestalte door drie concerten.

  1. Op 2 en 3 februari zingen we samen met C.O.V Excelsior uit Katwijk Die Schöpfung van Haydn in Katwijk en Woerden.
  2. Op 26 mei vieren we ons jubileum met een concert en receptie in de Petruskerk in Woerden.
  3. Het derde concert wordt een samenwerking met KOV Utrecht. We zingen dan Judas Maccabeus van Handel in de Jacobikerk in Utrecht.

 

Meer informatie zie www.cowoerden.nl