Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Woerdense ijsbaan weer druk bezocht

publicatiedatum: wo 10 januari 2018

De Rotary-ijsbaan op het Woerdense Kerkplein, die afgelopen zondag sloot, werd ook dit seizoen weer druk bezocht. De bezoekersaantallen stijgen elkaar jaar. Veel kleine en grote Woerdenaren van allerlei nationaliteiten stonden - vaak voor het eerst – op het Kerkplein op de schaats. Dan waren er ook nog tal van activiteiten, schoolschaatsen, curling (fluitketel)-competitie enz,.

 

Naast de basisscholieren, die ’s morgens gratis kwamen schaatsen, kregen ook kinderen van statushouder-vluchtelingen en klanten van de Voedselbank de kans gratis hun vaardigheid op de gladde ijzers te beproeven.

 

Fluitketelcurling op tv
De intussen landelijk vermaarde Woerdense Fluitketelcurling Competitie beleefde zaterdag 6 januari een spannende ontknoping. 64 teams streden om de felbegeerde titel Fluitketelcurling Kampioen 2017 in de curlingwedstrijden,die JCI Het Groene Hart op de baan organiseerde. In de finale, een titanenstrijd tussen de teams HP Geukies en Damesteam Noorwegen, wist HP Geukies de titel in de wacht te slepen. Na een goed geplaatste laatste gooi onder enorme druk, waarbij Damesteam Noorwegen met twee ketels voorlag, vormde HP Geukies de achterstand om naar een 2-0 overwinning. Daarmee was de prestigieuze titel Fluitketelcurling Kampioen van Woerden en de bijbehorende wisselketeltrofee voor HP Geukies. Met een bus vol spelers en supporters vertrok winnaar HP Geukies zondag 7 januari naar het NK Fluitketelcurling in Bergen (NH).
Van één van de meest fanatieke curlers, Chiel Borsboom, zijn op de baan tv-opnamen gemaakt door het RTL-programma Koffietijd. Borsboom liet eerder een Curlingfluitketel op zijn arm tatoeëren.

 

Veel vrijwilligers
De organiserende Woerdense Rotaryclubs en JCI Het Groene Hart kijken terug op een geslaagd seizoen. Veel kinderen en volwassen schaatsers uit allerlei landen stonden dit jaar voor het eerst op het ijs. Dat er al lang geen natuurijs is en steeds minder mensen eigen schaatsen hebben, bleek bij de schaatsverhuur: er werden ook weer veel schaatsen verhuurd.


IJsbaan Woerden, een project van de Woerdense Rotaryclubs en JCI Het Groene Hart, draait op een uitgebreid netwerk van vrijwilligers en stagiairs voor de kaartverkoop en schaatsuitgifte, ijsmeesters die bij nacht en ontij de kwaliteit van het ijs bewaken en loyale sponsoren die helpen de baan financieel mogelijk te maken. Voor het bevriezen van de baan wordt een krachtstroominstallatie gebruikt, die stiller, milieuvriendelijker en goedkoper is dan dieselgeneratoren.


Nieuws over de IJsbaan blijft te vinden op vinden op de website www.ijsbaanwoerden.nl.

Meer informatie ook via Twitter @IJsbaanWoerden, en op Facebook en Instagram (ijsbaanwoerden).

Bij de foto:
- Team HP Geukies is een jaar lang Fluitketelcurling Kampioen van Woerden  (foto Sylvia  van Halm)
- Schaatsplezier voor groot en klein (foto Sylvia van Halm)