Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Pianolamuseum gaat verdwijnen?

publicatiedatum: vr 12 januari 2018

Normaal plaatsen we geen (cultuur)berichten van buiten Woerden, maar op nadrukkelijk verzoek van de "zingende Zaag" maken wij een uitzondering voor dreigend verdwijnend erfgoed (het gewaardeerd Pianola Museum gehuisvest in een monument in A,dam) Projectontwikkelaars hebben hun oog laten vallen op deze locatie. Indien u dit wilt voorkomen, lees dan de info en teken de petitie.

 

Publicatie Pianolamuseum

Wij vragen uw aandacht voor onze actie om de gedwongen sluiting van het museum te voorkomen. De gemeente Amsterdam wil namelijk nog dit jaar het museumpand aan de hoogste bieder verkopen.

Kort voor de jaarwisseling zijn wij een petitie gestart om B&W van Amsterdam van dit rampzalige besluit te doen afzien. Hopelijk zal een meerderheid van de gemeenteraad ons daarin steunen. In drie dagen tijd hebben al meer dan 1600 mensen de petitie getekend. Via de onderstaande link kunt u ook steun betuigen door deze petitie te ondertekenen. Vergeet niet de bevestiging via mail die u daarna krijgt aan te klikken! Wie al getekend heeft kan ook helpen door zijn hele netwerk bij deze actie te betrekken. We hebben nog vele duizenden handtekeningen nodig!

Link naar Petitie

Wij hopen met uw steun het stadsbestuur ervan te overtuigen, dat het een verkeerde beslissing zou zijn om het Pianola Museum op te offeren om de schulden van de stad af te kunnen lossen. Het museum zou indien haalbaar het gebouw graag zelf willen overnemen, maar als het moet opbieden tegen projectontwikkelaars heeft het nu eenmaal geen schijn van kans. Wij vragen de gemeente af te zien van verkoop van het pand op de vrije markt en in overleg met het museum een oplossing te zoeken.

Wij zijn bezig met een grote actie om dit in de publiciteit te brengen. Als eerste heeft het Parool een artikel in de krant en op zijn website gepubliceerd. Ook besteedde de Amsterdamse zender AT5 er aandacht aan in een nieuwsitem. We hopen nog veel meer ruchtbaarheid te kunnen geven aan de precaire situatie die voor het museum dreigt te ontstaan.

 

Hierbij ook een link naar een samenvatting betreffende de situatie op de website van het Geelvinck Muziek Museum.
De directie van het Theo Thijssen museum (ook in de Jordaan), waarmee wij o.a. samenwerken tijdens de zomerse museumwandelingen door de Jordaan schreef onlangs een brief aan het stadsbestuur die wij binnenkort op onze website zullen publiceren.