Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Beklim eens een monument.

publicatiedatum: za 6 januari 2018

Een aantal monumenten in Woerdenzijn (bijna) het hele jaar door te bezichtigen, bij sommigen moeten flinke trappen beklommen worden, maar eenmaal boven wacht dan een bijzondere beloning. Beklim de 'Petrustoren' voor het mooiste en hoogste uitzicht over het Groene Hart! of anders molen 'De Windhond', die bovenop een stukje oude stadswal staat.

 

Petrustoren Beklimmen

De Petrustoren kan vanaf april elke 2de en 4de zaterdag van de maand op vaste tijden worden beklimmen. Daarnaast kun je altijd op aanvraag de Petrustoren op een gewenste dag en tijdstip beklimmen. Tijdens de rondleiding beklimt u de 142 treden en ondertussen maak je een paar keer halt om te genieten van verhalen over het verleden van de toren, het carillon en nog veel meer.
Elke 2e en 4e zaterdag van de maand

 

 

 


Molen de Windhond bezoeken
De molen staat midden in het centrum van Woerden en wordt vandaag de dag nog goed onderhouden. Op woensdagmiddag tussen 14:00 en 16:00 uur geven Gilde gidsen rondleidingen door de molen. Op vrijdag is de molen open als deze draait en kan dan bezocht worden en op zaterdag is de molen te bezoeken van 10:30 tot 16:00 uur. In de molenwinkel kan je verschillende producten kopen.

Elke woensdag, vrijdag en zaterdag
 

 

Daarnaast zijn ook regelmatig of bijna altijd open

- gemaal Teijlingen in Kamerik

- het middeleeuwse Stadmuseum in het centrum

- het Kaaspakhuis aan de haven

- Petruskerk op het kerkplein

- Bonaventurakerk aan de Rijnstraat

- het Arsenaal , (met Horeca) Groenendaal

- het Kasteel (met Horeca) aan de Wilhelminaweg.

- het Tolhuis (met Horeca) in Harmelen