Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Rijn-KUNST-wedstrijd

publicatiedatum: vr 5 januari 2018

KUNSTaandenRIJN Woerden schrijft de (1e) Rijn-KUNST-wedstrijd uit voor alle beeldende kunstenaars die wonen of werken in de gemeente Woerden. Het thema van deze wedstrijd is “De vesting Woerden”. De vorm waarin u meedoet, ets, schilderij, tekening, beeldhouwwerk etc. is geheel vrij. prijzen in verschillende categorieën, Aanmelden voor 1 maart 2018

 

KUNSTaandenRIJN Woerden schrijft de RijnKUNSTwedstrijd uit voor alle beeldende kunstenaars die wonen of werken in de gemeente Woerden.

  • Aanmelden: Uiterlijk 1 maart 2018
  • Kunstwerk gereed: 1 mei 2018
  • Prijsuitreiking: 2 juni 2018


Thema is “De vesting Woerden”.
Rondom het centrum van Woerden liggen de historische resten van vestingwerken, met onder meer bastions en een dubbele singel. De gemeente Woerden heeft het plan om de vesting beter zichtbaar te maken door een nieuwe wandelroute langs de onderzijde van de bastions aan te leggen.
Bent u net als wij geïnspireerd door de vesting Woerden? Door oud kaartmateriaal, door het beleg van Woerden in de 16e eeuw, of door de vesting zoals die er momenteel uitziet?

Zijn de straatnamen in Woerden zoals de Gedempte Binnengracht, de Ravelijnsingel of de Torenwal een inspiratiebron voor u?

Doe dan mee met de wedstrijd!

 

Prijsuitreiking
Afhankelijk van het aantal inzendingen komen er prijzen in verschillende categorieën, zoals werk in 2D of 3D. De prijsuitreiking is op 2 juni, tijdens de KUNSTKonferentie bij De HALL in Woerden. De inzendingen worden door een deskundige jury beoordeeld. De genomineerde kunstwerken worden dan ook geëxposeerd. Het publiek kan stemmen voor de publieksprijs. De prijswinnaars krijgen een trofee van glaskunst.

De singel zoals die er nu uitziet.

 

Kaart van Woerden door Isaac Tirion uit 1749

 

Meedoen
Wilt u meedoen met deze wedstrijd, meldt u zich dan aan door uiterlijk op 1 maart een e-mail te sturen aan KUNSTaandenRIJN.woerden@gmail.com. Vermeld daarbij uw naam, adres, telefoonnummer, mailadres en het type kunstwerk dat u van plan bent in te sturen.
Aan de deelnemers vragen wij een inschrijfgeld van 10 euro. Informatie over de betaling ervan ontvangt u na uw inschrijving. De ingezonden werken blijven uw eigendom.

 

Vorm

De vorm waarin u meedoet, ets, schilderij, tekening, beeldhouwwerk etc. is geheel vrij. De enige voorwaarde is dat u een creatieve interpretatie instuurt van het thema van de wedstrijd en dat u woont of werkt in de gemeente Woerden.

 

Inzenden
Uw inzending moet uiterlijk 1 mei 2018 gereed zijn.

U stuurt dan een foto van het kunstwerk per e-mail aan ons toe.

Als uw kunstwerk genomineerd wordt voor de prijs brengt u het op de avond van 1 juni 2018 naar de HALL in Woerden, en de volgende dag haalt u het weer op.