Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Nieuwe stoelen Kapel Weddesteyn

publicatiedatum: wo 27 december 2017

Deze week zijn nieuwe stoelen in de Kapel Weddesteyn geïnstalleerd! Zo’n twee jaar geleden werd de Kapel gerestaureerd en weer in gebruik genomen voor de kerk- en erediensten, alsmede voor uitvaarten, condoleance bijeenkomsten en recepties, maar ook voor bijeenkomsten van meer maatschappelijke aard.

 

Cursussen, vergaderingen, lezingen en recepties zijn er  gehouden. Excelsior gaf inmiddels vier keer een concert in deze fraaie kapel. En ook voor de wijk Staatsliedenkwartier is ze van betekenis voor de vergaderingen van het Wijkplatform en de twee basisscholen uit de wijk kwamen er al meerdere keren bij een voor presentaties van hun projecten, bijv. in de Vredesweek.

 

De oude stoelen voldeden niet meer aan de huidige eisen van brandveiligheid, ze moeten koppelbaar zijn waardoor er geen chaos ontstaat in noodsituaties. Met de aanschaf voltooit de kapel zijn vernieuwing nu ook met het interieur. De aanschaf van zo’n 120 stoelen kwam tot stand met bijdragen van Vrienden van de kapel en met sponsoring van het Van der Wel-IJff Fonds, het VSB Fonds en het Rabo Dichtbij Fonds kon de financiering rond worden gemaakt. Extra stoelen zijn beschikbaar om de capaciteit tot 160 zitplaatsen te verhogen.

 

Dat de oude stoelen nog goed inzetbaar zijn bleek uit de grote interesse van andere maatschappelijke organisaties. Stichting Sinar Maluku (Molukse welzijnsorganisatie), Stichting Haanwijck (mensen met een beperking), RPLFM (lokale radio), Stadspoort (Syrische vluchtelingen) en de Stichting Woerden helpt Roemenië en Oekraïne konden gratis de oude stoelen meenemen.