Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

7 Koren, kersttulbanden en kerstcakes

publicatiedatum: do 14 december 2017

Met vrolijke en stemmige kerstliedjes zorgden zeven koren en een pianist uit het Groene Hart tijdens de Woerden Winter Fair voor extra kerstsfeer. Dat gebeurde tijdens een ‘mini-korenfestival’, georganiseerd door De Mantelmeeuw (hospice en terminale thuiszorg). In een kraam van de Mantelmeeuw verkochten vrijwilligers heerlijke zelfgebakken kersttulbanden en kerstcakes.

 

De tulbanden waren weer zeer in trek en met meer tulbanden dan voorgaande jaar konden alle klanten tevreden met hun aankoop naar huis.

Het Moluks kerkkoor GIM, pianist Henk van Gent, de koren Popvoices, Ludiek, Encore, Chaverim en theaterkoor Marcello verrasten marktbezoekers met kerstmuziek in heel veel verschillende stijlen.

Een aantal koren nam ook deel aan het Korenfestival in oktober dit jaar.

De Mantelmeeuw organiseert het Korenfestival traditioneel om de twee jaar.

 

Met het mini-kerstkorenfestival tijdens de Winter Fair vroeg De Mantelmeeuw aandacht voor de warmte en zorg waarmee haar vrijwilligers mensen helpen het leven tot het einde toe betekenisvol te beleven.

 

Stichting De Mantelmeeuw in Woerden ondersteunt mensen in de laatste fase van hun bestaan, niet alleen in het hospice maar ook bij mensen thuis. Dat de goed getrainde thuiszorgvrijwilligers van De Mantelmeeuw mensen in hun laatste levensfase en hun mantelzorgers ook bij de terminale patiënt thuis kunnen bijstaan is niet bij iedereen bekend.