Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

1e Kunstcafé

publicatiedatum: vr 8 december 2017

Op maandagavond 5 februari 2018 organiseert KUNSTaandenRIJN het eerste KUNSTKafé voor schilders in Woerden met als gast Adri Langbroek uit Nijkerk, die vertelt over zijn werk, "de mens in het landschap" en dat ook laat zien. Ook andere kunstenaars kunnen hun werk meebrengen en bespreken. Verder bevat de avond verrassingen, dialogen, informeel samenzijn en inspiratie.

 

De avond start met Adri Langbroek die u vertelt over zijn werk. Daarna loopt u de kans om in ons KUNSTKafé uw collega schilders te ontmoeten op een bijzondere en ongedwongen manier!

Hierna is er gelegenheid voor wie dat wil om schilderijen van u en van de andere gasten nader te bekijken.

De avond eindigt met gezellig samenzijn en napraten.  Consumpties zoals koffie, thee, fris en wijn zijn voor 2 euro verkrijgbaar aan de bar.

 

Het KunstKafé is gratis.

Een vrijwillige bijdrage voor de onkosten van de kunstenaars wordt op prijs gesteld.

 

Praktische informatie

Inloop: 19.45 uur
Start: 20.00 uur
Einde: 22.00 uur
De Tafel van Twaalf, Gebroeders Grimmkade 57, Woerden*

 

Over Adri Langbroek

De mens in het landschap zoekt, ontmoet, beleeft, ondergaat de klank en de kracht van het seizoen, geeft de gedachten de volle ruimte.  Zo beschrijft Adri Langbroek uit Nijkerk zijn werk.   Het onderwerp van Langbroek is de mens in het landschap. Zijn beperkt kleurpalet van grijs en blauw, soms met een fel kleuraccent, past hij in vele lagen toe. Hij werkt op karton. Daardoor kan hij ook structuur in het werk aanbrengen. Krassen in het karton versterken het beeld.  Elk schilderij van Langbroek is een avontuur. Langbroek geeft zijn schilderijen geen titels. De kijker kan zijn eigen gedachten projecteren op de figuur of figuren en landschappen en zo zijn eigen verhaal vormgeven. Het verhaal wordt van de kijker zelf. Op het eerste KUNSTKafé gaan we Langbroek vragen naar zijn werkwijzen, naar zijn ideeën en bedoelingen. Uiteraard krijgt u daarbij veel van zijn werk te zien. Hierboven een voorbeeld.

 

 

Laat uw werk zien!

Wij nodigen kunstschilders uit Woerden en omgeving uit om een eigen schilderij mee te nemen naar het KUNSTKafé. U kunt dit laten zien aan de andere bezoekers die net als u in schilderkunst geïnteresseerd zijn. Misschien vindt u het leuk om iets over uw schilderij te vertellen. Ook kan u vragen stellen over uw schilderij aan collega schilders.  Bijvoorbeeld als u twijfelt over een bepaalde kleur of over de compositie.


* N.B. Parkeren op de parkeerplaats van Winkelcentrum Snel & Polanen, vandaar is het 1 minuut lopen. Uitladen van werk kan wel voor de deur.