Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Prijswinnaars VSB Ideeënwedstrijd

publicatiedatum: wo 6 december 2017

Het jubilerende VSB Fonds Woerden heeft afgelopen zaterdag in een speciale bijeenkomst in de Petruskerk € 120.000,00 aan prijzengeld verdeeld. In verband met het 25 jarig jubileum van het fonds had men een prijsvraag uitgeschreven waar stichtingen en verenigingen maar ook particulieren aan mee konden doen. In totaal waren er 90 inzendingen.

 

De komende maanden zal in de hele gemeente een aantal van de ingediende plannen worden uitgevoerd, variërend van aanleg van een watertappunt bij een voetbalveldje, het opknappen van een speeltuintje, een speechwedstrijd voor jongeren, een waterpolohoek tot een boekenmarkt.

 

De bijeenkomst werd bijgewoond door bestuurders van 60 verenigingen en stichtingen en uiteraard door alle prijswinnaars met aanhang. Tijdens de feestelijke bijeenkomst was er ook muziek van Carol Ruiz op piano en zang van sopraan Tamar Niamut.

 

Suikeroom

Burgemeester Victor Molkenboer haalde in zijn toespraak aan dat het VSB Fonds Woerden als ‘de suikeroom van Woerden’ mag worden gezien de vele  projecten en activiteiten die door het fonds financieel worden ondersteunt.

 

Winnaars

  1. Stichting Thuis Woerden, RPL Woerden, Tafeltennisvereniging Woerden, WTC Woerden en een samenwerkings-initiatief van de Voedselbank, het Futura College en stichting Haanwijck mochten ieder € 10.000,00 in ontvangst nemen.
  2. De prijzen van € 5.000,00 gingen naar Stichting Jeugd-Punt, Kiwanisclub Woerden, Harmonie De Vriendschap, THOR, Zorgpension Woerden , Albert Schweizer Scoutinggroep en Stichting Elsa.
  3. Voor Ieder een Kans, Autisme Info Centrum, Fanfare Excelsior, Polsstokclub Zegveld en Stichting Klein Houtdijk ontvingen een bedrag van € 2.500,00

 

De inzendingen van 14 particuliere ideeën werden beloond met een bedrag van € 1.000,00