Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Cultuurprijs, laatste kans

publicatiedatum: ma 27 november 2017

Elke twee jaar mogen alle Woerdenaren stemmen op een Woerdense kunstenaar, culturele initiatiefnemer, creatieve geest, of op een culturele activiteit of organisatie ze nomineren deze dan voor voor de Cultuurprijs Woerden die 25 januari zal worden uitgereikt. U heeft nog maar een paar dagen, tot 1 december, om iemand, die u belangrijk vond voor de cultuur in Woerden te nomineren.

 

De Cultuurprijs

Een onafhankelijke jury kiest uit alle aangedragen kandidaten vijf genomineerden en hieruit uiteindelijk dé winnaar. De winnaar ontvangt een prijs van maar liefst €3000 euro. Een prijs, mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Woerden, het VSB fonds en het Cultuur Platform Woerden.

Tijdens de uitreiking op 25 januari krijgen de genomineerde partijen de tijd om zichzelf te presenteren. Uit de vijf kandidaten wordt uiteindelijk een winnaar gekozen.

 

De Cultuurprijs Woerden is er voor iedereen, professioneel of amateur, in Woerden, Harmelen, Kamerik of Zegveld. Iedereen die, alleen of in groepsverband of via een instelling, een bijdrage heeft geleverd of nog steeds levert aan de cultuur in de gemeente Woerden kan voor de prijs in aanmerking komen. Je moet echter wel voorgedragen zijn!

In de statuten van de Stichting Cultuurprijs Woerden wordt cultuur als volgt omschreven:

    Letteren: proza, essay, poëzie, toneelstukken en journalistiek
    Toegepaste kunst: industriële vormgeving, fotografie, keramische- en edelsmeedkunst
    Podiumkunsten: zoals toneel-, toon- en dansante kunst
    Beeldende kunsten: schilderkunst, beeldhouwkunst, tekenkunst en grafische kunst
    Overige Cultuurvormen

 

voordragen? KLIK HIER