Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Nieuw kerstlicht

publicatiedatum: vr 24 november 2017

In Woerden wordt de binnenstad komende week weer versierd met kerstverlichting. Iets later dan normaal, maar wel op een compleet nieuwe manier. De oude, verlichte ornamenten waarmee de binnenstad de afgelopen jaren werd versierd in de wintermaanden is in de ban gedaan. en verruild voor nieuwe lichten uit projectoren die op zuilen komen te staan.

 

Dit vertelt Erik Valk namens winkeliersvereniging Stadshart aan "in de buurt".

“Die kostten ons ten eerste een heel groot deel van het totale budget en wij vonden dat het tijd was voor iets nieuws. Bovendien wordt het nu gedaan door een Woerdens bedrijf, dat vinden wij ook belangrijk.” Purple Haze gaat het aanbrengen van de feestdagenverlichting voor zijn rekening nemen.


Inspiratie uit andere steden
Er werd inspiratie opgedaan in andere steden, om te zien wat er allemaal mogelijk is en wat er allemaal bijzonder en leuk is. Eindhoven is een van de steden waar ze ook gebruikmaken van de verlichting zoals de Woerdense binnenstad die ook krijgt. “De lichtstad, dat moet wel goed zijn, hè?
Er komen op vier plekken projectoren in de binnenstad. Die hangen aan zuilen en schijnen licht naar beneden. Er komen per plek vier zuilen die ook weer onderling met elkaar verbonden worden door gekleurde lichtsnoeren. En vanuit de projectoren schijnen verlichte en bewegende patronen. De vier zuilen per locatie staan best wel aardig wat meters van elkaar, dus we kunnen hier een behoorlijk oppervlakte mee beslaan.”

Waar en wanneer?
Er komen verspreid door de binnenstad van deze installaties te staan, bij Friendly’s, bij Miller & Monroe, bij de Zeeman in de richting van het plein en op het Kerkplein zelf. Vanaf de tweede helft van komende week, woensdag of donderdag, wordt alles neergezet en opgehangen.
Erik: “We gaan eerst gewoon eens kijken hoe dit bevalt en dan kunnen we het later verder uitbouwen, veranderen en aanpassen om het nog meer naar wens te maken.  Je moet ergens beginnen en dit is een hele mooie basis.”

 

Naast de verlichting die Purple Haze komt aanbrengen komende week, zijn ook alle ondernemers opgeroepen zelf een steentje bij te dragen aan feestdagensfeer in de binnenstad.

 

Bron o.a. "In de buurt"