Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Schaatsplezier in het stadshart (foto Sylvia van Halm)

IJsbaan Kerkplein in december weer open

publicatiedatum: vr 17 november 2017

In december kan er weer geschaatst worden in het Woerdense stadshart. Voor de achtste keer ligt er straks op het Kerkplein weer een mooie ijsbaan. Dank zij een groot aantal vrijwilligers en sponsoren lukt het de Woerdense Rotaryclubs ook dit jaar weer een baan van echt ijs neer te leggen in het stadscentrum. De ijsbaan gaat open op vrijdagavond 8 december en sluit op zondag 7 januari.

 

Rotary-ijsbaan Woerden in december weer open    

 

Het Kerkplein bij Van Rossum en de Pompier is traditioneel het sprookjesachtige winterdecor van de ijsbaan. Met medewerking van de week- en streekmarkt vindt kaartverkoop en schaatsverhuur vanuit tenten op het Kerkplein tegenover Breuren plaats. De baan wordt met een milieuvriendelijke krachtstroominstallatie bevroren gehouden.


Talloze bedrijven in Woerden sponsoren de ijsbaan, die voor organisatie en bemanning steunt op een enthousiaste groep vrijwilligers. Ook scholieren, die er hun maatschappelijke stage vervullen, werken actief mee.  
Er staat rondom de ijsbaan weer van alles op het programma, zoals de populaire curlingwedstrijden, dit jaar georganiseerd door de JCI Het Groene Hart.   


Doel van de Woerdense Rotaryclubs (de organisatoren van het totale evenement) is met name de Woerdense jeugd t/m 12 jaar een aantal uren ijsplezier te bezorgen. De basisscholen worden uitgenodigd om tijdens schooltijden gratis met hun klassen te komen schaatsen. Buiten de schooltijden is de ijsbaan, na betaling van een bescheiden entreebedrag, toegankelijk voor jong en oud.   

 

De ontwikkelingen bij de ijsbaan zijn te volgen op de website www.ijsbaanwoerden.nl, via Twitter @IJsbaanWoerden, en op Facebook en Instagram (ijsbaanwoerden).