Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Prijzenregen in Woerden.

publicatiedatum: wo 15 november 2017

We ontvingen (weer) een bericht over "bekroningen" van Woerdense ondernemers, variërend van 56e plek in "de café top 100", via de 88e plek in de "lekker top 100" naar "zilver" voor de beste 48+ kaas. en dan denk je het hoogste is wel bereikt? nee hoor! er zijn ook nog; een "bronzen Tapknop", "Gouden Pollepel", "Green Award", "leukste restaurant" en "gouden banketstaaf" gevallen als prijs.

 

Hieronder het volledige persbericht.

 

 

Welverdiende bekroningen voor Woerdense ondernemers!
Het jaar 2017 was succesvol voor de Woerdense ondernemers en daar zijn wij natuurlijk trots op! We blikken even terug naar de mooie prijzen en waarderingen die zijn uitgereikt afgelopen jaar

 

Café de Pompier
Gisteravond is bekend gemaakt dat Café de Pompier zichzelf tot de Café Top 100 van Nederland mag benoemen. Café de Pompier staat op plek 56 met lovende woorden van de jury. Wij in Woerden zijn al fan van Café de Pompier.. nu weet de rest van Nederland dit ook!

 

Bistronoom Woerden
Bistronoom Woerden won de ‘Gouden Pollepel 2017’ van het Algemeen Dagblad en mag zich daarmee het beste restaurant van het Groene Hart noemen. Het restaurant versloeg met een dikke 8,6 alle andere bezochte restaurants.

 

Van Rossum & Stadshotel Woerden
Ook Van Rossum & Stadshotel Woerden viel in 2017 in de prijzen. Het hotel is verkozen tot meest duurzame hotel van Nederland. Ja, je leest het goed... Van héél Nederland. Door onder andere energiebesparing en de inkoop van lokale producten won het hotel de ‘Gaia Green Award 2017’.

 

El Rey Woerden
Dat je bij El Rey Woerden in Woerden een goed getapt biertje kunt krijgen wisten wij natuurlijk allang. Dit jaar hebben diverse mystery guests besloten dat zij onze mening delen en is El Rey beloond met de ‘Bronzen Tapknop’. En dat is niet zomaar iets, want deze prijs is onderdeel van het ‘Goed Getapt Programma’ van Heineken!

 

Treur Kaas en de Kaasfabriek
Woerden Boerenmarktstad is uiteraard in de prijzen gevallen bij de ‘Holland Kaaskeuring’. ‘Weydeland O.C.’ van Treur Kaas won zilver in de categorie “Beste oude 48+ kaas van Nederland” en ‘Oude Gracht Kaas’ van De Kaasfabriek won brons in dezelfde categorie.


Restaurant Spies & Spijs
Als je dacht dat al het horecatalent in Woerden nu wel benoemd is, heb je het mis! Ook Spies & Spijs heeft een titel gewonnen. Het restaurant mag zich ‘Leukste restaurant 2017’ van de gemeente Woerden noemen én won daarnaast de landelijke creativiteitsprijs voor het nieuwe concept van het restaurant.

 

Restaurant De Burgemeester
Restaurant de Burgemeester Linschoten is volgens culinair tijdschrift Lekker500 het beste restaurant in het Groene Hart en staat daarom op plek 88 in de ‘Lekker500’ top 100!

 

Bakkerij Versluis
Vooruit. Nog eentje dan... Bakkerij Versluis heeft goud in handen met haar heerlijke amandelstaaf. Deze werd dit jaar door het Nederlands Bakkerij Centrum gekeurd en draagt nu de titel ‘Bekroond met goud’.