Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Genomineerden fotowedstrijd in Bibliotheek

publicatiedatum: do 9 november 2017

Veertig genomineerde foto's uit de fotowedstrijd van Volksuniversiteiten Alphen aan den Rijn, Gouda en Het Groene Hart zijn vanaf vandaag te zien in de Bibliotheek Woerden. Ook vandaag, 9 november, 20.00 uur, zal de prijswinnaar van de vakjury bekend worden gemaakt door burgemeester Molkenboer. Het publiek krijgt tijdens de expositie tot 4 december de kans om te stemmen op de beste foto.

 

Opgeteld 85 jaar lang kunnen inwoners van het Groene Hart genieten van de programma’s van de volksuniversiteiten Alphen aan den Rijn, Gouda en Het Groene Hart (Woerden/Bodegraven e.o.). Om dit te vieren hebben zij fotowedstrijd met expositie georganiseerd voor (oud)cursisten met als thema ‘Het Groene Hart’, met in totaal € 900,- aan prijzengeld. De foto's konden tot 24 oktober ingestuurd worden. De veertig genomineerden zijn vanaf 9 november te zien in een expositie in Bibliotheek Woerden. 

 

Feest
Het is een feestelijk jaar voor de volksuniversiteiten: Alphen aan den Rijn en Het Groene Hart (Woerden/Bodegraven e.o.) bestaan beide veertig jaar en Gouda viert na de herstart in 2012 haar vijfjarige jubileum. Met het organiseren van deze fotowedstrijd bundelen zij hun krachten om de kwaliteiten van hun (oud)cursisten in het zonnetje te zetten.


Vakjury
Uit de geëxposeerde foto’s wordt op 9 november een winnaar gekozen door een vakjury. De vakjury bestaat uit Hans van Ommeren (fotograaf/beeldend kunstenaar), Henk Langerak (fotograaf/journalist) en Alphons van Leeuwen (beeldend kunstenaar).
De eerste prijs van deze vakjury zal op 9 november 2017 om 20.00 uur uitgereikt worden door Burgemeester Molkenboer van Woerden in Bibliotheek Woerden. Hij zal die avond ook de expositie openen.


Publieksjury
Er zal ook een winnaar worden verkozen door de publieksjury. Tijdens de expositie tot 4 december kunnen bezoekers hun favoriete foto kiezen waarmee wordt bepaald welke fotograaf uiteindelijk de publieksprijs wint. Deze prijs zal in maart 2018 in Gouda worden uitgereikt.