Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Bieb zoekt medewerkers

publicatiedatum: vr 3 november 2017

De Bibliotheek Het Groene Hart is op zoek naar 2 coördinatoren. Ze zijn op zoek naar een coördinator voor 16 uur per week en een coördinator voor 17 uur per week t.b.v. de bibliotheekdienstverlening in de dorpen Zegveld, Kamerik en Harmelen. Als je graag gevarieerd werk met mensen en boeken hebt moet je heel snel zijn en voor 5 november reageren.

 

De Bibliotheek Het Groene Hart bestaat uit 5 openbare bibliotheekvoorzieningen in Woerden, Oudewater, Harmelen, Zegveld en Kamerik. In Montfoort en Linschoten werken we samen met alle basisscholen op basis van het programma Bibliotheek op School. Zestien medewerkers en ruim 150 vrijwilligers werken aan professionele en klantgerichte dienstverlening voor zo’n 75.000 inwoners, 14.500 leden en ruim 200.000 bezoekers in een lokaal netwerk van maatschappelijke, educatieve en culturele instellingen en een landelijk bibliotheeknetwerk.


Wij bieden bibliotheekdienstverlening op basis van 4 programmalijnen:
Gebouw en ontmoeting: we delen het liefst onze locaties met anderen, bijvoorbeeld in dorpshuizen en cultuurhuizen. En programmeren (ontmoetings-)activiteiten als de Walk & Talk en de Mensenbieb. 
Basisvaardigheden taal en digitaal: we werken met diverse organisaties samen in het Taalhuis met Taalpunten in Oudewater en Woerden, bieden cursussen Klik en Tik en Digisterker aan en houden inloop (taal-digitaal) spreekuren in Woerden en Oudewater.


Jeugd en Onderwijs: leesbevordering, mediawijsheid en 21 Century skills staan centraal in onze vestigingen en in ons ondersteuningsaanbod voor scholen en kinderopvang. Denk aan programma’s als Boekstart, Taalvisite en de Bibliotheek op School. Activiteiten als Coderdojo’s. En (voor-)leescampagnes als de Kinderboekenweek, De Nationale Voorleeswedstrijd en de Nationale Voorleesdagen.
Informatie en Advies: collectie vormt nog steeds het hart van onze locaties. Met leescampagnes als de Boekenweek en Nederland Leest. Daarnaast programmeren we zelf, maar vaker met en door anderen, lezingen, workshops & exposities.


Wat ga je doen
Je coördineert de dagelijkse werkzaamheden in Harmelen of Zegveld en Kamerik
Je stuurt de vrijwilligers aan van jouw locatie(s).
Je organiseert en/of biedt ondersteuning bij de activiteiten op jouw locatie(s), al dan niet in samenwerking met lokale partners.
Je verzorgt de service-uren op je locatie en in de bibliotheek in Woerden; je uren zijn verdeeld over in ieder geval 3 of 4 middagen in de week en 1x in de 4 weken de zaterdag.
Je signaleert kansen en mogelijkheden, zowel voor bestaande als nieuwe producten/activiteiten.
Je bent het visitekaartje van de Bibliotheek.


Waar ben je goed in
Het enthousiasmeren en verbinden van vrijwilligers en het samenwerken met partner- organisaties.
Het organiseren en uitvoeren van veel verschillende activiteiten tegelijkertijd.
Het houden van overzicht in een flexibele en steeds veranderende omgeving.
Het nemen van initiatieven en behalen van resultaten.
Het bedenken van en meedenken over concrete en creatieve oplossingen.
Welke opleiding en werkervaring heb je
Je hebt minimaal MBO werk- en denkniveau, inclusief relevante opleiding(-en). Je hebt ervaring met het coördineren van vrijwilligers en bibliotheekdienstverlening. Bij voorkeur heb je specifieke kennis en ervaring op een of meer van de programmalijnen, bijvoorbeeld als leesconsulent, mediacoach of consulent basisvaardigheden.


Wat bieden we jou
Een uitdagende functie met de mogelijkheid je te ontwikkelen. Ruimte voor eigen verantwoordelijkheid, initiatief en creativiteit. Een prettige open en informele werksfeer. Een functie voor in eerste instantie 1 jaar. Een salaris overeenkomstig de CAO Openbare Bibliotheken, schaal 6/7, afhankelijk van de kennis en ervaring die je meebrengt.


Op basis van je specifieke kennis en ervaring gaan we graag met je in gesprek over flexibele extra inzet bij de uitvoering van activiteiten in het hele werkgebied op het gebied van basisvaardigheden, jeugd & onderwijs of ontmoeting, informatie & advies.  
Interesse?
Reageren kan tot en met zondag 5 november 2017. Stuur je motivatie en CV naar info@regiobibliotheekhetgroenehart.nl. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdag 10 november 2017 (1e ronde) en woensdag 15 november (2e ronde). Meer weten? Bel of mail dan met Jantine Jansen, manager publieke dienstverlening, 0348 441941 of jantine@regiobibliotheekhetgroenehart.nl