Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Dag van de mantelzorg

publicatiedatum: wo 8 november 2017

Welzijn Woerden organiseert vandaag in samenwerking met de gemeente (19.00 uur) een informatieve avond voor de werkende mantelzorger. Combineert u als mantelzorger zorgtaken met een betaalde baan? Dan bent u niet de enige: één op de zes werknemers doet dit. De combinatie van werk en zorg is vaak lastig en kost veel energie.

 

Om te voorkomen dat u overbelast raakt, kunt u verschillende dingen doen. Lenette van Tienhoven, zelfstandig adviseur Werk en Mantelzorg, geeft u tips en mogelijkheden om de combinatie betaald werk en mantelzorg vol te kunnen houden. Tijdens de bijeenkomst is er veel gelegenheid om van gedachten te wisselen met andere mantelzorgers. De avond eindigt met een hapje en drankje.
 

Aanleiding voor de bijeenkomst is de Dag van de Mantelzorg. Een dag waarop mantelzorgers in het zonnetje worden gezet! Welzijnsorganisaties, zorginstellingen, kerken, verenigingen, werkgevers en gemeenten in heel Nederland organiseren iets leuks of inspirerends.

Waar:             Kantine van Sol Sport, Ampereweg 3, Woerden

Hoe laat:        18.30 inloop, 19.00 start bijeenkomst, 21.30 uur afsluiting

 

 

Mantelzorgwaardering 2017

Zorgt u voor een ander? Meld u zich dan voor 31 december 2017 aan voor de mantelzorgwaardering en ontvang in januari 2018 een cadeaubon.

De mantelzorgwaardering is voor iedereen in de gemeente Woerden die in 2017 gedurende 3 maanden, minimaal 4 uur per week voor iemand heeft gezorgd. Het gaat bij mantelzorg om intensieve zorg voor langere tijd. Voorbeelden zijn: uit bed helpen, maaltijden verzorgen, helpen bij de administratie of intensieve begeleiding naar ziekenhuis of revalidatiebezoeken.
Aanvragen mantelzorgwaardering

U kunt de mantelzorgwaardering aanvragen bij het Steunpunt Mantelzorg van Welzijn Woerden.

 

Dag van de Mantelzorg landelijk.

Op de jaarlijkse 'Dag van de Mantelzorg' (10 nov) staan de mantelzorgers centraal. Door het hele land worden activiteiten georganiseerd om de mantelzorgers in het zonnetje te zetten.

Mantelzorg is de zorg voor chronisch zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten: familieleden, vrienden, kennissen en buren. Kenmerkend is de reeds bestaande persoonlijke band tussen de mantelzorger en zijn of haar naaste. Daarnaast gaat het om langdurige zorg die onbetaald is.

In Nederland zijn er 3,7 miljoen mensen die voor een ander zorgen. Zo'n 750.000 mantelzorgers zorgen meer dan 8 uur per week en langer dan 3 maanden voor een ander. De meeste mantelzorgers vinden het vanzelfsprekend om voor hun naaste te zorgen, maar lopen wel tegen tal van problemen aan. Zo is het bijvoorbeeld moeilijk om de zorg te combineren met een betaalde baan; is het moeilijk om de zorg tijdelijk over te dragen en maken veel mantelzorgers extra kosten.