Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Inloopavond Den Oudste- terrein.

publicatiedatum: wo 1 november 2017

Informatieavond over de woningbouwplannen voor het voormalige terrein van Den Oudsten in Woerden, is er op maandag 6 november een inloopavond. Tijdens de avond zijn het (voorontwerp)- bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan in te zien. De avond is in een loods op het terrein van de voormalige bussenfabriek Den Oudsten, Utrechtsestraatweg 112a. Iedereen kan binnenlopen tussen 19.00 en 21.00 uur.

 

In 2001 heeft het bedrijf Den Oudsten aan de Utrechtsestraatweg zijn deuren gesloten. Sindsdien is het terrein niet meer in gebruik. De bedoeling is het om te vormen tot een woonbuurt met hofjes met maximaal 175 woningen. Vorig jaar december is er een inloopavond georganiseerd over het stedenbouwkundig plan en de sanering.


Inloopavond 6 november

Om de bouw van nieuwe woningen mogelijk te maken, is een bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan nodig. Het voorontwerp hiervan ligt tot 16 november ter inzage. Tijdens de inloopavond is het bestemmingsplan in te zien, evenals het beeldkwaliteitsplan. Er zijn formulieren aanwezig waarop inwoners hun reacties kunnen geven. Op deze avond is er geen vast programma, iedereen kan binnenlopen wanneer het hem/haar uitkomt. Er is nog géén verkoopdocumentatie beschikbaar.


Wat zijn de plannen?

Het plan is om na sloop van de bestaande bebouwing en sanering van het gebied 175 woningen te bouwen. Het gaat om een gevarieerd nieuwbouwplan met veel verschillende woningtypen, zoals betaalbare woningen voor starters op de (koop)woningmarkt, ruime eengezinsrijwoningen in diverse prijsklassen, twee-onder-een-kapwoningen en enkele vrijstaande woningen. Ook wordt gedacht aan vrijesectorhuurwoningen en sociale huurwoningen. De gehele woonwijk zal bestaan uit grondgebonden woningen, met uitzondering van de sociale huurwoningen. Deze laatste komen in een appartementengebouw. De ruime en groene opzet sluit goed aan bij het karakter van het Staatsliedenkwartier. Meer informatie over deze woningbouwplannen is te vinden op www.hofvanleyland.nl.


Inzien bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan

De plannen zijn digitaal in te zien via www.woerden.nl (onder Bouwen en verbouwen > Bestemmingsplannen > Bestemmingsplannen in voorbereiding). Ook zijn ze in te zien in de hal van het stadhuis (tijdens openingstijden) en bij het Omgevingsloket (alleen op afspraak).