Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

"Nacht van Woerden"

publicatiedatum: za 28 oktober 2017

Dinsdagavond 25 oktober Kermis, kroegen terrassen, biertap's en hekken veel hekken want het is de avond voor de "Koeiemart" en dan is immers de (Kiremko) "Nacht van Woerden".deze veldrit werd dit jaar voor de 17e keer gereden. Op de straten van Woerden en op het Exercitieveld streden veldrijders en racefietsers voor de overwinning.

 

Lars van Haar wist dit jaar opnieuw, (in 2015 en 2016 won hij ook) de winst bij de mannen te pakken.

De Woudenberger was in zijn eigen regio landgenoten David van der Poel en ploeggenoot Corné van Kessel te snel af. Van der Haar reed van begin tot eind solo aan de leiding op het technische parcours door hartje Woerden.

Bij de vrouwen was Helen Wyman de snelste.De Britse versloeg de Belgische Ellen van Loy en onze landgenote Ceylin Del Carmen Alvarado. Wegrenster Lucinda Brand maakt ook deze winter een uitstapje naar het veld, zij eindigde op de vierde plaats.

 

Deze veldrit is onderdeel van de Nacht van Woerden. Een evenement dat wordt gehouden in aanloop naar de Woerdense Koeiemart. De wedstrijd, de kermis en het feest op het Kerkplein met DJ Isis en de talrijke andere terrasjes werden goed bezocht.