Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Nacht van de Nacht donkerder dan ooit!

publicatiedatum: vr 27 oktober 2017

Op 290 plekken doven gemeenten en bedrijven de lichten. Zaterdag is het weer de Nacht van de Nacht, een initiatief van de Natuur en Milieufederaties. Afgelopen jaar gingen op 178 plekken de lichten uit. Dit jaar doven gemeenten en bedrijven op meer dan 290 plekken de lichten. Op tal van plaatsen zijn activiteiten, ook in Woerden door het I.V.N.

 

Uniek is dat Interbest alle 180 lichtreclames en reclamezuilen dooft vanaf 21 uur. ING, Rijkswaterstaat, Aegon, Nuon, Ikea zijn enkele van de vele bedrijven die lichten doven van verschillende kantoren in heel Nederland. Tevens wordt er een recordaantal van 475 activiteiten georganiseerd in het donker en daar komen er per dag nog nieuwe bij.

 

Woerden

VN Woerden organiseert Sterrenkijken en beleef de duisternis.

 

Sterrenkijken:
We beginnen met een korte presentatie over wat je kunt zien en hoe je gebruik kunt maken van apps op je telefoon. Dan hopen we op helder weer, zodat we buiten de sterren (beelden) en de maan met onze eigen ogen zien maar we kunnen ze ook van dicht bij bekijken door een telescoop. Neem een verrekijker mee, want ook daar mee zijn de kraters van de maan te zien.

Beleef de duisternis:
Onder leiding van natuurgidsen kun je met al je zintuigen de duisternis beleven en als we geluk hebben zien en horen we vleermuizen en de bosuil.

 

Activiteit informatie
Naam  Sterren kjken en beleef de duisternis
Adres  Kievitsstraat 44
Plaats  3443 BG Woerden
Tijd  van 19:30 uur tot 22:00 uur
Aanmelden via  hettedevink@gmail.com
Kosten  voor de koffie of thee
Type  overig
Geschikt voor kinderen  Ja