Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

200 Ideeën voor Woerden

publicatiedatum: vr 27 oktober 2017

Het CDA Woerden heeft het "IdeeënRapport" gepubliceerd met meer dan 200 ideeën die werden opgehaald met de actie ‘Idee voor Woerden’. Een deel van deze ideeën van inwoners en verenigingen worden door het CDA meegenomen in het verkiezingsprogramma. De partij deelt de ideeën ook openbaar zodat iedereen aan de realisatie ervan kan werken.

 

het IdeeënRapport (KLIK HIER)

In juni 2017 organiseerde het CDA Woerden onder de titel ‘Uw idee doet ertoe’ een actie om zoveel mogelijk ideeën te verzamelen voor Woerden. Het doel van deze actie was om de goede ideeën van inwoners voor de toekomst van de gemeente Woerden op te halen. Raadslid en initiatiefnemer Job van Meijeren: "Er zit zoveel denkkracht bij de inwoners, en wij vinden het belangrijk dat die denkkracht wordt benut door de gemeente en de politieke partijen". De actie leverde meer dan 200 ideeën op die door de partij deze zomer werden uitgewerkt in een IdeeënRapport.

 

Vandaag is dit rapport openbaar gepubliceerd, zodat iedereen van deze ideeën gebruik kan maken. Het CDA Woerden hoopt dat politieke partijen zich erdoor laten inspireren, dat de gemeente ze gebruikt in beleid en dat organisaties en verenigingen ideeën adopteren. Het CDA zelf verwerkt diverse ideeën ook in het eigen verkiezingsprogramma voor de verkiezingen van maart 2018. Van Meijeren: "Maar het zou natuurlijk gek zijn als we deze ideeën voor onszelf houden. Het zijn de ideeën van inwoners, en ze zijn vóór Woerden, dus ze zijn van en voor ons allemaal".

 

Bij de publicatie van het rapport maakte het CDA ook een prijswinnaar bekend. Jeanine van de Bruinhorst wint een reis naar Den Haag, om daar samen met een Tweede Kamerlid een dagje Haagse politiek mee te maken. Jeanine diende het idee in om in het Schilderskwartier schilderijen op te hangen van Hollandse meesters. Dit naar analogie van de schilderijen in het stadscentrum, maar dan passend bij de straatnamen in de wijk. Haar idee werd als winnaar geloot uit alle ideeën die werden ingediend.