Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

25e AD Bollentest, Help mee

publicatiedatum: do 26 oktober 2017

De bakkers verkopen ze al maar we moeten nog even wachten totdat de bollen-wagens en -kramen Woerden weer bezoeken. Ook kan je al oliebollen eten tijdens de Koeiemart. Straks zijn er op elke straathoek oliebollen. Daarom start het AD de jaarlijkse Oliebollentest. En daar hebben ze jouw hulp bij nodig!

 

De Oliebollentest van het AD bestaat 25 jaar en dat is reden voor een feestje. Hoe het jubileum wordt gevierd? Met nóg meer oliebollen natuurlijk! Het AD gaat dit jaar zo’n 250 oliebollenbakkers bezoeken, het grootste aantal ooit. En jij kunt het testpanel dus helpen. Hoe? Helaas niet door oliebollen te proeven, maar wel door jouw favoriete Woerdense oliebollenkraam of -bakker op te geven voor de test.


Woerdens beste bol

Zweer jij bij de oliebollen van een van de bakkers in de stad? Of fiets jij elk jaar weer naar de andere kant van Woerden omdat de bollen op de Westdam of in Snel & Polanen echt de allerbeste zijn? Stuur vóór 4 november een mailtje naar oliebollentest@ad.nl om je favoriete verkoopadres op te geven. Voorwaarde is wel dat er in de maand november oliebollen worden verkocht. Wil je een mobiel verkooppunt opgeven? Vermeld dan ook even het postadres.

 

 

 

2016 Bakker Brokking

In 2016 was Meesterbakker Voskamp uit Spijkenisse de allerbeste oliebollenbakker van Nederland volgens het AD. De beste Woerdense bollen scoorde je vorig jaar bij Bakker Brokking op de Rijnstraat.

 

De test

Kent u een adres dat u graag in de Oliebollentest ziet beoordeeld? Stuur voor 4 november een mailtje naar oliebollentest@ad.nl. De enige voorwaarde is dat er in de maand november oliebollen worden verkocht. Bedrijven kunnen ook zichzelf opgeven. Om bedrijven in de gelegenheid te stellen zo goed mogelijk te presteren, krijgen zij van tevoren bericht wanneer de oliebollen worden opgehaald.

Inzamelen

De oliebollen worden ingezameld tussen 7 en 23 november. De oliebollen worden op de dag van inzamelen ’s avonds gekeurd door een panel van 20 personen onder toezicht van het Centrum voor Smaakonderzoek. Gekeken wordt naar aspecten als kleur, vorm, structuur, vulling en smaak.

Op 24 november wordt een voorlopige stand opgemaakt. De beste tien oliebollenbakker krijgen, opnieuw na een vooraankondiging, op zaterdag 25 november voor een tweede keer bezoek van de testers. Ook de 5 minst goede verkooppunten krijgen die dag een herhalingsbezoek.

 

Nieuw

Nieuw is de derde ronde voor de top 10! Tussen 27 november en 12 december zullen mystery guests onaangekondigd nogmaals oliebollen bij deze toppers ophalen. De (gewogen) resultaten van ronde twee en drie bepalen de uiteindelijke uitslag.


Let op

Ook bedrijven die uitsluitend door lezers worden aangemeld of wellicht zelfs helemaal niet willen deelnemen, kunnen worden bezocht. Door zich niet zelf aan te melden, missen zij wel de vooraankondiging.