Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Nacht van de Nacht

publicatiedatum: wo 18 oktober 2017

Heb je m al in je agenda staan? Op zaterdag 28 oktober is het weer de Nacht van de Nacht. Hopelijk wordt het net zo'n groot succes als vorig jaar. Toen werden er 470 activiteiten georganiseerd in het donker en doofden 178 gemeenten en bedrijven de lichten. Vorig jaar waren er ook in Woerden activiteiten, (o.a. nachtwandelingen) of dat dit jaar ook zal gebeuren is nog onbekend, (geen meldingen).

 

Landelijk zijn al veel activiteiten aangemeld.
Over krap 2 weken is het zo ver. De aanmeldingen stromen binnen. Er staan nu 300 activiteiten op stapel in heel Nederland en op 200 lokaties gaat het licht uit.

 

Je kunt tijdens de Nacht van de Nacht genieten van wandeltochten in het donker tot dineren bij kaarslicht: het kan allemaal. Zo kun je een bezoekje brengen aan Brasserie de Tijd (Westkapelle) waar een avondje romantisch dineren bij kaarslicht gepland staat. Ben je wat avontuurlijker ingesteld? Dan is nachtklimmen bij Fun Forest in Amsterdam wellicht wat voor jou! Vooral leuk om te doen met de kinderen of met een groep vrienden. Kijk voor meer leuke acitiviteiten op onze activiteitenpagina. Wil je zelf een activiteit aanmelden? Dan kan dit via de website.

 

Bedrijven staan dit jaar centraal
Bedrijven verlichten vaak nog te veel en te lang. Met ledlampen en nieuwe technieken kun je als bedrijf veel energie en geld besparen en kan lichthinder worden voorkomen. Meer dan 2000 Nederlandse bedrijven ontvingen daarom aanbevelingen voor duurzaam verlichten en worden opgeroepen om de reclameverlichting in de nacht te doven. Lees hier meer.

 

Oproep aan de restaurants
Lichten uit en kaarsen aan tijdens de Nacht van de Nacht, dat is de oproep die de Natuur- en Milieufederaties (NMF) samen met Koninklijke Horeca Nederland (KHN) doen aan alle restaurants in Nederland. Vorig jaar deden al enkele restaurants mee en het is de wens van de KHN en NMF dat dit jaar in heel Nederland gedineerd kan worden in één van de “Nacht restaurants”. Daarnaast maakten studenten van de Hogeschool Utrecht een oproep aan de Nederlandse restaurants om mee te doen en de lichten te doven. Inmiddels staat de teller al op 35 restaurant die een activiteit organiseren.  Lees hier meer.
 

Sterren kjken en beleef de duisternis in Woerden (onbekend of dit actuele info is.)
IVN Woerden organiseert Sterrenkijken en beleef de duisternis. Sterrenkijken:
We beginnen met een korte presentatie over wat je kunt zien en hoe je gebruik kunt maken van apps op je telefoon. Dan hopen we op helder weer, zodat we buiten de sterren (beelden) en de maan met onze eigen ogen zien maar we kunnen ze ook van dicht bij bekijken door een telescoop. Neem een verrekijker mee, want ook daar mee zijn de kraters van de maan te zien.
Beleef de duisternis:
Onder leiding van natuurgidsen kun je met al je zintuigen de duisternis beleven en als we geluk hebben zien en horen we vleermuizen en de bosuil.
Organisatie informatie
Adres Kievitsstraat 44 4443 BG Woerden
Tijd van 19:30 uur tot 22:00 uur
Aanmelden via hettedevink@gmail.com
Geschikt voor kinderen