Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Site WoerdenWijzer vernieuwd!

publicatiedatum: do 19 oktober 2017

Wie digitaal zoekt naar ondersteuning bij een vraag over zorg, gezin, werk en inkomen in Woerden komt terecht op de vernieuwde website. Inwoners hebben tijdens de bouw van de website actief meegedacht en getest. De site bevat veel informatie. In overzichtelijker thema’s treft u verschillende onderwerpen en een nieuwe sociale kaart aan met organisaties die in Woerden ondersteuning kunnen bieden.

 

Het persbericht

WoerdenWijzer vernieuwd!

Op de nieuwe site alles allemaal frisser, gemakkelijk leesbaar en met een verbeterde zoekfunctie. Op de nieuwe website kunt u ook terecht voor het schrijven van uw ondersteuningsplan, nieuws en verhalen van andere inwoners uit Woerden.


Co-creatie legt basis voor website
Inwoners hebben via een gebruikersgroep veel inbreng gehad bij de bouw van de nieuwe website. De gebruikersgroep gaf onder andere aan dat het taalniveau van de teksten een stuk eenvoudiger moest zijn, dat de site een zachte en vriendelijke uitstraling moest hebben en verschillende zoekingangen moest krijgen. Een verbeterde zoekfunctie en een goed gevulde sociale kaart stonden bovenaan het wensenlijstje. UX designers bestudeerden het zoekgedrag van mensen en maakten op basis hiervan de nieuwe structuur. De bezoeker kan hierdoor intuïtief zijn weg binnen de site vinden.


Yolan Koster, wethouder gemeente Woerden:

“Met deze website zetten we een stevige basis neer waar we op voortbouwen. De website groeit namelijk langzaam verder uit naar een tool waarmee inwoners hun ondersteuningsvraag in kaart kunnen brengen en een aanvraag kunnen indienen. In de toekomst kan de inwoner de aanvraag ook monitoren via een soort track-and-trace systeem en zijn eigen gegevens beheren en delen. De inwoner staat niet alleen centraal, maar krijgt op deze manier ook zelf regie over zijn eigen vraag en ondersteuning.”


Problemen en ideeën voor website melden
De ervaring van inwoners en organisaties is van groot belang om de site te blijven ontwikkelen en verbeteren. Woerdenwijzer vraagt bezoekers om eventuele problemen of informatie die gemist wordt te melden via het contactformulier op de site. Alleen op die manier kan de site actueel blijven.


Nieuwe huisstijl

 

Niet alleen de website is vernieuwd. Aansluitend op de lancering van de website start WoerdenWijzer ook een campagne in een nieuwe huisstijl. Met een nieuw logo en een actuele campagne maakt WoerdenWijzer de komende maanden inwoners nog beter wegwijs in zorg , gezin, werk en inkomen.