Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Liefdevol concert Vriendschap in het Stadshotel

publicatiedatum: wo 11 oktober 2017

Harmonieorkest De Vriendschap gaf afgelopen zondag zijn eerste zondagconcert bij Van Rossum. Lang geleden werden de concerten ook gegeven in het Arsenaal, maar door de verbouwing naar hotel en restaurant werd uitgeweken naar De Boerinn in Kamerik. Vanwege dit bijzondere moment opende burgemeester Molkenboer het concert en feliciteerde De Vriendschap en Van Rossum met deze mooie samenwerking, “terug in het hart van Woerden” aldus de burgemeester.

 

Op het programma stonden mooie muziekstukken barstensvol met Liefde, passie en drama,  het harmonieorkest speelde werken uit ‘Romeo en Juliete’, Westside Story’ en de overbekende opera Carmen.

Het publiek was enthousiast over de entourage en de mooie akoestiek in het gebouw. De verschillende muziekstukken kwamen prachtig uit de verf.

Dirigent Bart van den Goorbergh haalde het beste uit het orkest naar voren.

Een mooie rol was weggelegd door ladyspeakster Mirjam Plomp die op spontane wijze de regie van Bart overnam waardoor een duopresentatie onstond hetheen het publiek wel kon waarderen. 

 

 

Voor de pauze werden er maar liefst drie jubilarissen gehuldigd, Frans Rademaker die al 65 jaar het slagwerk voor zijn rekening neemt, Bon Zaal die nu 40 jaar lid  is van de vereniging en diverse muziekinstrumenten beheerst, waarvan de Tuba zijn favoriet is. 

 

Vervolgens werd de concertmeester gehuldigd die ook al 40 jaar lid is, Wout Snijders bespeelt op formidabele wijze de klarinet en is binnen de vereniging altijd kanshebber voor de eerste plaats bij de solisten en ensemble wedstrijden.

 

Tot slot en zeer toepasselijk werd het koffieconcert besloten met “ love is all”, waarbij het publiek enthousiast mee-klapte en-deinde op deze leuke melodie en het orkest hierna dankte met een daverend slot applaus, dat o.i. overigens ook een beetje bestemd was voor, de medewerkers en " drank en gelegenheid gevers" van, het Stadhotel die tussen het talrijke publiek door manoeuvrerend iedereen wist te bereiken met "een natje en droogje".

Na afloop waren de toeschouwers unaniem vol lof over het concert en

over de terugkeer op deze mooie sfeervolle en historische plek midden in Woerden.

Tekst en foto's Henk Wit