Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Duurzaam ontbijtje

publicatiedatum: do 12 oktober 2017

Woensdagochtend 27 september kwamen meer dan 25 mensen tijdens een vroege ontbijtbijeenkomst bij MeetINOffice samen om elkaar te inspireren om de voedselketen te verduurzamen. Bij de bijeenkomst, die georganiseerd werd door Duurzaam Woerden in samenwerking met de gemeente Woerden, waren mensen uit de horeca en van supermarkten aanwezig, maar ook wethouder Hans Haring. U

 

it een lokale inventarisatie blijkt dat veel ondernemers al bewust bezig zijn met een duurzame voedselketen, maar het vinden van de juiste partners en informatie én het uitwerken van de ideeën kost veel tijd.

 

Een van de oprichters van Instock (restaurant waar gekookt wordt met gered eten) liet de aanwezigen kennismaken met een nieuwe kijk op de voedselketen.
De deelnemers inspireerden elkaar ook. Concreet betekent dit dat er initiatieven rondom sociale catering (maken van maaltijden van gered eten door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt), kweken van voedsel in leegstaande bedrijfspanden (bijv. paddenstoelen op koffiegrul) en het onderzoeken van gescheiden afvalinzameling en –verwerking van start gaan.

 

Duurzaam Woerden ondersteunt deze initiatieven.
Dus wie weet koop jij straks lokaal een duurzame maaltijd of eet je lokaal gekweekte paddenstoelen!
Ook meedoen of meer informatie?

Laat het Duurzaam Woerden weten of abonneer je op de nieuwsbrief via www.duurzaamwoerden.nl

 

Duurzaam Woerden is het platform en netwerk voor iedereen in de gemeente die iets wil doen aan een duurzamere wereld.