Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Chocola voor leerkrachten

publicatiedatum: zo 8 oktober 2017

Deze week stond het onderwijs in ons land volop in de belangstelling. Met de Nationale onderwijsweek en op 5 oktober de Dag van de Leraar. Ook de gemeente Woerden stond stil bij het belang van onderwijs en de onmisbare rol van leraren in de samenleving. Wethouder Hans Haring zette hen daarom deze week in het zonnetje overigens zonder in het persbericht van 4 oktober een woord te zeggen over de massale lerarenstaking, van 5 oktober, voor meer waardering, betere werkomstandigheden en wat meer beloning.

 

Toch is het, zeker op dit tijdstip, (en misschien zonder het expliciet te verwoorden) een signaal van "we staan achter jullie" en een blijk van waardering voor de Woerdense leraren.

 

zie hieronder het persbericht.
 

Blijk van waardering
De Gemeente Woerden vindt onderwijs van groot belang en is blij met initiatieven als de Nationale Onderwijsweek en de Dag van de Leraar. Deze initiatieven onderstrepen het belang van onderwijs in het algemeen en leraren in het bijzonder. Want zonder leraren geen onderwijs.
Om de leraren in de gemeente Woerden te bedanken voor hun inzet ontvangen deze week alle leraren in Woerden een cadeautje van de wethouder Hans Haring. Hij bezoekt op woensdag 4 oktober enkele scholen om daar een chocolade presentje zelf te overhandigen. Op Woerdense chocolade flikken van De Truffel staan afbeeldingen van Woerdense monumenten, zoals ze ook in het Woerdens Monumentenkleurboek zijn afgebeeld.


Lokale onderwijsagenda
Het thema van de Nationale Onderwijsweek is Gelijke Kansen. Dit thema speelt ook een belangrijke rol bij de vier onderwerpen die in Woerden op de onderwijsagenda staan: Onderwijs in relatie tot maatschappij, Onderwijs en Economie, Onderwijs en Zorg en Onderwijs en Huisvesting. Binnen het thema Onderwijs en Zorg ligt de nadruk op passend onderwijs voor iedereen. De gemeente Woerden maakt zich er hard voor dat iedereen de kans krijgt om onderwijs te volgen dat bij hem of haar past.
Wethouder Hans Haring: “Leraren in Woerden spelen een belangrijke rol bij de thema’s van onze onderwijsagenda. Wij zien elke dag weer dat zij zich hard maken voor leerlingen en voor kwaliteit in het onderwijs. Dat verdient onze aandacht en ons respect.”