Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Muziek maken op je iPad

publicatiedatum: di 26 september 2017

Nieuw: cursussen digitale muziek, Muziek maken op je iPad (8-12 jaar) en Muziekproductie (12+). Vanaf maandag 2 oktober starten deze nieuwe cursussen in Het Klooster, je gaat ontdekken hoe je de computer of tablet kunt gebruiken als muziekinstrument.

 

Je kunt er niet omheen, muziek maken we tegenwoordig niet alleen op een instrument, maar ook op de computer. En dat biedt prachtige nieuwe kansen!

 

Voor de leeftijdsgroepen 8-12 jaar en 12+ starten

  • Introductiecursus Muziek maken op je iPad (8-12 jaar) en Muziekproductie (12+)

In deze cursus ga je op ontdekkingstocht in de wereld van het digitaal muziek maken. Op de computer, je tablet of zelfs op je telefoon zijn er tegenwoordig talloze apps waarmee je muziek kunt maken. Aan de hand van het programma GarageBand (iPad/Mac) leer je het werken met verschillende digitale instrumenten, loops en het opnemen en nabewerken hiervan.


Door verschillende opdrachten word je niet alleen handig met het programma, maar leer je ook veel over ritme, akkoorden, stijlen en de structuur van een nummer. Ook het opnemen van je stem of een echt instrument komt aan bod.

Bij de workshop zijn computers en iPads van Het Klooster beschikbaar voor gebruik, maar je mag natuurlijk ook je eigen iPad meenemen.


Kijk voor de volledige informatie en inschrijven op kloosterwoerden.nl