Woerdense horeca in de prijzen
Restaurant De Bistronoom won "de Gouden Pollepel" in onze regio. Deze prijs word jaarlijks uitgeloofd door het AD en het Stadshotel Woerden won de "Gala Green Award" een prijs ingesteld door de horecasector zelf en kreeg een mooie beoordeling van de vakjury..
Bistronoom Woerden wint de Gouden Pollepel Groene Hart
Restaurant & bar Bistronoom Woerden is de winnaar geworden van de AD Gouden Pollepel 2017 in het Groene Hart. Het restaurant van Kirsten Veltkmap en Jan Cees Graafland versloeg met het cijfer 8,6 alle andere door de recensent van het Algemeen Dagblad bezochte restaurants in het Groene Hart.
Afgelopen maandag hebben zij de prijs in ontvangst genomen. De Bistronoom staat bekend om gastronomisch genieten en een goede prijs-kwaliteit verhouding. Van 18 september tot 16 oktober serveert de Bistronoom Woerden het Gouden Pollepelmenu, met daarin dezelfde gerechten die de recensent van de AD Gouden Pollepel at.
Stadshotel Woerden & Van Rossum wint de Gaia Green Award
Stadshotel Woerden & Van Rossum is het duurzaamste hotel van Nederland! Het Stadshotel heeft dé prijs voor horeca ondernemers gewonnen die met aandacht voor duurzaamheid ondernemen, de Gaia Green Award. Het Stadshotel Woerden & Van Rossum is al jaren bezig met duurzaamheid. Op hun eigen boerderij verbouwen ze diverse producten die in het hotel worden verbruikt. Zoals zij ook aangeven: “Wij proberen zo veel mogelijk te verduurzamen en daar blijven we mee bezig. We hebben eigen boerderij waar we onze producten zelf kweken en verbouwen. Op deze manier willen we circulair worden.” Deze prijs is een mooie waardering voor de inzet.
De jury prees het stadshotel onder meer voor de inkoop van lokale producten uit het Groene Hart. Ook de verbouwing van een oud pand naar een energiezuinig hotel en de communicatie sprongen er volgens de jury uit.