Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Kinderboekenweek 2017

publicatiedatum: di 19 september 2017

De 63ste editie van de Kinderboekenweek vindt plaats in boekhandel en bibliotheek van 4 t/m 15 oktober 2017. Het thema voor dit jaar is griezelen, met als motto Gruwelijk eng! Natuurlijk is er ook een kinderboekenweek geschenk en, voor de kleintjes een, voordelig, prentenboek.

 

Het thema

CPNB schrijft over het thema: "Kinderboeken met griezels en engerds staan centraal in de Kinderboekenweek 2017.  belooft een loeispannende week te worden. Je bent nooit te oud om te griezelen. Maar de grens tussen wat lekker griezelig is en wanneer het echt (te) eng wordt – de grens tussen fictie en werkelijkheid – ligt voor ieder anders. Monsters, spoken, nachtmerries, zombies, schaduwen, angsten, heksen, achtervolgers: er is een moment dat ze onder je huid of onder je bed kruipen. Door over ze te lezen kun je ze bedwingen, want het ‘kwaad’ wordt meestal wel overwonnen."

 

Het Kinderboekenweekgeschenk

Dat is dit jaar geschreven door Janneke Schotveld, auteur van de populaire kinderboekenreeks Superjuffie, en heet Kattensoep. Dat klinkt eng, maar is vast ook erg grappig!

 

 

 

 

Voor de kleintjes

Het prentenboek van de Kinderboekenweek wordt gemaakt door Martijn van der Linden en Maranke Rinck, bekend van Memorykonijn en Tangramkat, en heet Knikkeruil! Met één r. Van ruilen komt huilen, maar van de knikkeruil vast niet. Het boek is namelijk ook een knikkerspel en je krijgt er een gevuld knikkerzakje bij.

 

 

 

Janneke Schotveld,

De auteur van de populaire kinderboekenreeks Superjuffie!, schrijft het Kinderboekenweekgeschenk 2017. In 2007 debuteerde zij met Villa Fien bij uitgeverij Van Holkema & Warendorf. Haar eerste Superjuffie-boek verscheen in 2010. Inmiddels heeft Schotveld zo’n 250.000 boeken verkocht. In mei 2017 komt het 7de deel uit: Superjuffie op de Zuidpool. De Kinderboekenweek bestaat sinds 1955 en is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland.